Türkiye’nin Saklı Kalmış Doğa Harikaları
MURADİYE ŞELALESİ - VAN
Van denilince akla Van gölü gelmektedir fakat bunun yanı sıra doğa harikalarına ev sahipliği yapan Van’da görmeniz gereken ve özellikle de bahar aylarında etrafında çiçekler açan, yeşilliği ile huzur bulabileceğiniz bir yer daha vardır ki orası da Muradiye Şelalesi’dir. Kış mevsiminde suyu donduğu için ortaya çıkan manzarayla görenleri büyüleyen Muradiye Şelalesi, manzaranın tadını çıkararak keyifli bir piknik için ideal.
CİDO DAĞI - HAKKARİ
Hakkari denilince akla her ne kadar kuru toprak ve ülkemizin doğusunda yer almasından dolayı pekte hoş olmayan anılarla bilinse de Cido Dağı, manzarasıyla bütün fikrinizi değiştirmeye aday. Buzul Dağı olarak da bilinen Cido dağı 4170 metre yüksekliği ile ülkemizin en yüksek ikinci dağıdır. Kar sınırının 3500 metre olması ve 10 metreyi bulan buzul vadileriyle görenleri büyüleyen bu dağ eşsiz bir manzara ve trekking şansı sunuyor.
ŞEHRİBAN KANYONU- KASTAMONU
Karadeniz denilince akla, Trabzon’un Uzun gölü, Rize’nin yaylaları gelir. Fakat Karadeniz bölgesinde yer alan ve mavi bayraklı plajlarının yanı sıra doğa harikalarıyla da sizleri karşılayan bir şehir daha var ki oda Kastamonu’dur. Şenpazar ilçesinde yer alan Şehriban Kanyonu, Şenpazar çayı, Değirmen, Fabrika, Göcet, Küpçüler (Tatlıca) derelerine de içerisinde barındırmaktadır. İlk kez 1997 yılında Atlas ekibinin tam ekipman ve teknik araçlarla 8 saatte geçebildiği Şehriban Kanyonu, ülkemizin saklı kalmış doğa harikaları arasındadır.