Buhara Turları

Çıkış Tarihi
BUHARA TURLARI LİSTELENİYOR


KATEGORİLER
SÜRE
TOPLAM FİYAT

Buhara Turları ve Gezi Fiyatları

Buhara Turları sizi Özbekistan’ın büyüleyici dünyasına sürükleyecek. Tarihi mahallelerin dolambaçlı sokaklarında dolaşıp, Ark Kalesi’ne tırmanabilir, Kalyan Camii’nin sütunlarının altında yürüyüş yapın, ya da geleneksel bir oryantal taş gölet olan khauz’un kenarında biraz dinlenin. Özbekistan’ın en eski ve tarihi şehirlerinden biri olan Buhara, bin yıldan daha eski anıtsal yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Fotoğraf çekmeyi seven gezginler için sayısız ve benzersiz noktalar sunar. Uzman rehberlerimiz eşliğinde düzenlediğimiz Buhara Turları ile Özbekistan’ın en sevilen şehrinde size masalsı bir yolculuk sunuyoruz.

Buhara Turu Fiyatları

Buhara Turları ile Buhara Emiri’nin yazlık evi Sitorai Mohi Khosa, meşhur Sufi Bahauddin Nakşibendi’nin türbesi ve ölüler şehri, Chor-Bakr nekropolü gibi nice güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Tarihi ve kültürel deneyimlerin yanında Orta Asya’nın nadir toynaklı hayvanları için üreme alanı olan “Jeyran” kreşini de ziyaret edebilirsiniz. Buhara turu ile Orta Asya estetiğinin bu başkentinde camii ve türbelerdeki eşsiz süslemeler, muhteşem yöresel yemekler, masal diyarı havası veren sokakları ve sakin yaşam tarzları ile misafirperver halkının sakin yaşamı sizi büyüleyecek.

Buhara Hakkında

Buhara, Özbekistan’daki en zengin mimari eserlere sahip olağanüstü bir şehirdir. Buraya gelen gezginler hiç sıkılmazlar. Her seyahat severe hitap eden bir tarafı mutlaka vardır. Devasa Ark Kalesi ve Küçük Medrese’den Kübik Samanid Türbesi’ne, 40 metreden daha yüksekte duran Kalyan Minaresi’ne ve daha bir çok göz alıcı anıt ve yapısı ile Buhara size görsel şölen sunmaktadır. Bu yapıların çoğu UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde tanınmaktadır.

Buhara Turları İle Gezilecek Yerler

Buhara Turumuza yüzyıllardır şehrin merkezi konumunda olan Ark Kalesi’nden başlayın. Oradan eski kenti ziyaret edin. İslam Mimarisinin ihtişamını sergileyen Bolo Haouz Camii ve Mir-i Arap Medresesi gibi muhteşem yapıları ziyaret edin.

Buhara’nın ipek yolu boyunca bir din ve ticaret merkezi olarak tarihi öneminin sembolleri olan Kalon Minaresi ve Kalyon Camii’ni mutlaka ziyaret edin. Hareketli ticaret kubbelerini ve büyüleyici tarihi keyvansarayları keşfedin.

Buhara’ya Ne Zaman Gidlir?

Buhara bulunduğu coğrafi konumda Karasal İklim hakim olduğundan yaz aylarında çok sıcak, kış aylarında da çok soğuk geçer. Buhara’ya seyahat etmek için en ideal dönemler bahar aylarıdır.

Buhara ‘da Ne Yenir?

Buhara, İpek yolu üzerinde yer aldığından ve tarih boyunca kervanların en uğrak noktalarından biri olduğundan Buhara mutfağı çok zengin bir yemek kültürüne sahiptir. Pers, Yahudi ve Türk mutfağından belirgin bir şekilde etkilenmiştir. Buhara yemekleri genelde tarım yaşam tarzını yansıtmış verimli topraklardan alınmış taze ürünler, pirinç, bakliyat ve en önemlisi zengin bir etler etrafında toplanmıştır.

Yüzyıllar boyunca kervanlar ile şehre gelen tüccarlar yerel malzemeleri diğer ülkelerden gelen pişirme teknikleri ile harmanlayarak gastronomik çeşitliliğe katkıda bulunmuşlardır.

Buhara Mutfağının en sevilen yemekleri şunlardır:

  • Özbek Pilavı – Pirinç, baharat, sebze v etten oluşan Özbekistan’ın en bilinen milli yemeğidir.
  • Shurpa – Sebze ve Koyun veya tavuk olmak üzere yumuşak et ile pişirilen doyurucu bir çorbadır.
  • Somsa – Hamur işi – Kil fırında pişirilmiş balkabağı veya kıyma ve soğan ile doldurulur.
  • Mantu – Mantı’nın Özbekçesi. Kıyma, balkabağı ya da patatesli olarak yapılanlarıda vardır.
  • Gecikmeli – Et ve sebze güveci ile servis edilen el yapımı erişte.
  • Tukhum Barak – İnce bir et suyunda servis edilen yumurta dolgulu mantı benzeri köfte.
  • Chuchvara – Tortellini’ye benzer, etle doldurulmuş, et suyunda servis edilen veya soğanla kızartılmış küçük köfteler.
  • Naryn – İnce kıyılmış etli ince dilimlenmiş hamur. Daha yaygın olarak at eti ya da diğer etler ile de yapılabilir.
  • Kuk Samsa – Ispanak veya bitki karışımı ile doldurulmuş bir şekilde servis edilir.
  • Dolma – Sebze ya da üzüm yaprakları içerisine et ve diğer bakliyatlar doldurularak yapılır.