Tarihi, lezzetleri ve kültürel zenginlikleri ile kurtuluş savaşında gösterdiği dillere destan kahramanlıkları ile ülkemiz için apayrı bir yeri var Kayseri’nin… 16.970 kilometrekare gibi bir yüz ölçümüne ve bu yüz ölçümünde 1.376.722 nüfusa sahip olan, yazları sıcak kışları soğuk ve karlı geçen şirin bir kent olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'nin en büyük 2. meydanına ev sahipliği yapan Kayseri, ziyaretçileri için keyifle gezilecek ve dolaşılacak mekanlar sunuyor.
Gezilecek Yerler
Kayseri'de gezmek için biraz vaktiniz var ise kesinlikle çeşit çeşit esnafı içerisinde barındıran ve girer girmez güzel kokuların etrafınızı sardığı Kayseri Çarşısı'na uğramadan geçmeyin. Bu çarşıda pastırma, sucuk ve mantı satan çok sayıda esnaf bulunuyor.
Kayseri'nin çok güzel bir yeri daha var. Neresi mi? Eski Kayseri Mahallesi. Burası, eski Kayseri'nin çarşılarını, sokaklarını, esnaflarını anımsatan küçük bir şehir durumunda. Buraya gelen ziyaretçileri, eski Kayseri mahallelerinin sıcak ve samimi ortamı karşılıyor. Kendinizi zamanda yolculuk yapıyor gibi hissedeceğiniz bu yere uğramadan geçmeyin diyor ve buradan ayrılıp bir diğer çarşımıza uzanıyoruz.
Bu çarşının adı, Kadınlar Çarşısı. Bu ismi nereden aldığını merak ediyor gibisiniz. Doğal olarak ilk duyduğumuzda biz de biraz meraklanmıştık doğrusu. Gelin size biraz bundan bahsedelim. Kurtuluş Savaşı'nda cepheye mermi alan ve taşıyan, şerefli ve değerli annelerimizin, kızlarımızın, teyzelerimizin gösterdiği üstün çaba ve gayretler anısına çarşıya bu isim veriliyor.
Bir diğer gezeceğiz mekan ise geçmiş dönemin uygarlıklarının izlerini İçerisinde bulabileceğiniz Arkeoloji Müzesi. Özellikle tarih ve arkeoloji meraklılarına bu müzeyi gezmelerini tavsiye ediyoruz.
Kayseri'nin uğramanız gereken yerleri arasında hiç şüphesiz ki Kayseri Lisesi'nden bahsetmemiz gerekiyor. Milli mücadele yıllarında öğrencileri vatan savunması için cepheye giden Kayseri Lisesi, 1921 yılında hiç mezun veremiyor. Kayseri'de bu olay anısına bir anıt dikiliyor ve aynı zamanda okulun içinde bu olaylardan esinlenerek bir milli mücadele müzesi yapılıyor.
Yapabileceğiniz Aktiviteler
Kayseri'nin güzel mekanlarından olan Anadolu Harikalar Diyarı ziyaretçilere güzel anılar bırakabilir. Burada gezebileceğiniz ve keyifli dakikalar geçirebileceğiniz büyük bir hayvanat bahçesi bulunuyor. Aynı zamanda burada halkın hizmetine sunulan bir spor tesisi de var.
Eğer kış sporlarına ilginiz varsa 917 metre yüksekliği ile bulutları delen Erciyes Dağı'nın Uludağ ve Palandöken'i aratmayacak Kış Sporları Turizm Merkezi'ni ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Kar kalitesi ve yüzde 10- 30 arasında bulunan eğimi açısından kayakçılara iyi bir deneyim sunan Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi'nde aynı zamanda çeşitli kayak yarışmaları düzenleniyor.
Yeme İçme
Sizi Kayseri’de aç bırakmak istemiyoruz ve bu nedenle de Kayseri’nin yöresel tatlarını denemeniz için küçük bir liste hazırladık:
Yöresel bir lezzet: Kayseri mantısı
Kayseri’nin olmazsa olmazı: Pastırma ve sucuk
Kayseri pidesi
Bir de bir Şükrü Usta’nın yerinde kadayıf yemeyi unutmayın.
Konaklama
Kayseri'de şehir merkezine yakın bir konumda konaklamak isterseniz şehir merkezine 100 metre uzaklıkta bulunan Almera Otel'i tavsiye edebiliriz. Eğer biraz şehir merkezinden uzak ve sakin olsun diyorsanız da size Ommer Otel ve İbis Kayseri otellerini öneriyoruz. Kayseri'de gecelik konaklama ücretleri genellikle 120 TL ile 250 TL arasında değişiyor. Aynı zamanda günlük olarak tutabileceğiniz pansiyon ve evler de ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor.
Alışveriş
Kayseri'ye gelmişken pastırma ve Kayseri mantısı almadan gitmeyi düşünmüyorsunuzdur herhalde. Yok eğer unuttuysanız biz size hatırlatıyoruz o halde... Ayrıca buradan özenle ve tam kıvamında yapılmış sucuklardan da alabilirsiniz.
Eğlence ve Gece Hayatı
Kayseri'de içerisinde gezebileceğiniz ve at binebileceğiniz 2 adet binicilik kulübü bulunuyor. At binmediyseniz bunun sizin bir fırsat olduğunu hatırlatıyor ve binmeye davet ediyoruz. Gerçekten burada tahmin ettiğinizden fazla eğlenebilirsiniz. Bunun yanında şehrin çeşitli yerlerinde özellikle Kızılırmak Caddesi’nde ve göl kenarında gece ve gündüz faaliyet gösteren mekanlar sizi bekliyor.
Ulaşım
Kayseri'ye Türkiye'nin hemen her yerinden tek otobüs seferi ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca uçakla seyahat etmek isteyenlerse ilk önce İstanbul kalkışlı uçuşlara göz atmaları gerekiyor. Kayseri uçak bileti araştırmanızı yaparken seyahat edeceğiniz günden en az 1-2 hafta önce fiyatlara göz gezdirmeli ve erken rezervasyon fırsatlarından faydalanmalısınız.