Dünyanın Hayranlıkla İzlediği Şehir: Tokyo


35 milyon insanın yaşadığı Tokyo, dünyanı en kalabalık şehri olarak biliniyor. Tarihi yıllar yıllar öncesine dayanan Tokyo'nun tarihte bilinen en eski adı ise “Edo”. 1603 yılında Tokugawa Şogunluğu'nun kurulmasıyla Edo, kültürel, sanatsal ve ekonomik açıdan gelişmeye başlamış. 1868 yılında ise İmparator Meiji tarafından buna son verilmiş ve bölge Tokyo adıyla anılmaya başlanmış. 1923'te yaşanan deprem sonrası büyük hasar gören Tokyo, 2. Dünya Savaşı'nda atılan atom bombasıyla yerle bir olmuş. Yaşanan acıların ardından hızla gelişmeye başlayan bölge, zaman içerisinde dünyanın en büyük metropollerinden bir tanesi haline gelmiş.


Gezilecek Yerler


Japonya İmparatoru'nun resmi evi olan İmparatorluk Sarayı, 2. Dünya Savaşı sırasında büyük hasar almış. Bu nedenle sarayın çevresine su dolu hendekler yapılmış. Sarayın iç kısmına yalnızca 2 Ocak'ta ve 23 Aralık'ta girilebiliyor. İçerisinde çok sayıda müze ve tapınak bulunan Ueno Park’ın inşa tarihi ise 1870’li yıllara uzanıyor. Tokyo'nun en büyük tapınağı olan Kaneiji Tapınağı, Tokyo Ulusal Müzesi, Ulusal Bilim Müzesi, Batı Sanatı Ulusal Müzesi, Tokyo Metropolitan Sanat Müzesi ve Ueno Hayvanat Bahçesi'nin yanı sıra Ueno Parkı'nda Shinobazu Göleti bulunuyor. Tokyo'da gezilecek diğer yerer ise Sensoji Tapınağı,Yoyogi Park, Meiji Tapınağı, Shinjuku ve Tokyo Kulesi.


Yeme İçme


Ada ülkesi olan Japonya'da genelde deniz mahsullerinden yapılan yemekler tercih ediliyor. Uzakdoğu mutfağının başarılı örneklerini tadabilecek şehrin en çok tercih edilen geleneksel yemekleri nigiri-zushi ve tempura. Sushi / suşi de Japonya mutfağından çıkmış ve dünyanın dört bir yanında ün kazanmış yerel bir lezzet. Tokyo'da yemek yemek için tercih edebileceğiniz mekanlar arasında en ünlüleri ise; Kyubey, Ishikawa, Cedros, Japanese Cooking Class Tokyo With Mari ve Tapas Molecular. Restoranlarda bahşiş bırakmak ise zorunlu değil, isteğe bağlı.


Konaklama


Dünyanın en kalabalık şehri olmasının yanı sıra en pahalılarından da bir tanesi olan Tokyo'da konaklama fiyatları gecelik 2.500 avroya kadar çıkabiliyor. Şehrin en lüks otelleri; Four Season Hotel Tokyo at Marunouchi, The Peninsula ve Mandarin Oriental Otel, Fiyatlar 1.100 avro ile 2.500 avro arasında değişiyor. En ucuz otel ve pansiyonların 25 avrodan başladığı şehirde konaklamaya fazla para harcamak istemeyenler, Hostel Pumpkey Tokyo, Inno Family Managed Hostel Roppangi ve Kuretake - Inn Tokyo Funabor'yi tercih edebilirler.


Alışveriş


Teknolojinin başkenti olarak kabul edilen Tokyo'da elektronik ürünler aslında sanıldığı kadar ucuz değil. Yine de Türkiye'ye oranla daha uygun fiyatlı olan elektronik ürünleri Akihabara ve Shinjuku'dan satın alabilirsiniz. Geleneksel el sanatlarının da hala yaşatıldığı şehirde kimono, Edo dönemine ait ahşap baskı ürünleri, yelpaze, oyuncak bebek, kağıt ve seramik gibi ürünleri Harajuku'da konumlanan Oriental Bazaar'dan satın alabilirsiniz.


Eğlence ve Gece Hayatı


Tokyo'da gece hayatı genellikle Shibuya, Shinjuku, Roppongi ve Ginza bölgelerinde daha bir renkli geçiyor. Hatta Shinjuku'da restoranlar, gece kulüpleri, barlar, kafeler ve masaj salonlarının yer aldığı Japonya'nın Red Light Distrct'i bulunuyor. Şehirde popüler mekanlar ise Blue Note, Mistral Blue, Train Bar ve Tokyo Pub Crawl. Tokyo aynı zamanda birbirinden renkli festivallere de ev sahipliği yapıyor. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında organize edilen festivallerden en çok rağbet görenleri; Sumiyoshi Masturi, Aizen Festival, Hanami Festivali, Golden Week,Bon Festivali, Sumiyoshi Festivali ve Tenjin Matsuri.


Ulaşım


Türkiye'de aktarmasız olarak yalnızca İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Tokyo'ya ulaşım imkanı bulunuyor. Fiyatlar ise yolculuk yapılacak tarihe göre değişkenlik gösterirken ortalama 5 bin TL'den başlıyor. Şehre uçuş seferi düzenleyen hava yolu firmalarından bazıları, Pegasus Havayolları, Türk Hava Yolları, Qatar Airways ve Lufthansa.


Tokyo'da şehir içi ulaşım için genellikle metro, otobüs ve taksi kullanılıyor. Fakat trafiğin yoğunluğundan dolayı taksi ve otobüs pek tercih edilmiyor. Şehirde yaşayan insan yoğunluğundan dolayı Tokyo'nun ulaşım ağı oldukça gelişmiş. İlk başlarda karışık gelse de metro aracılığıyla şehrin çoğu yerine ulaşmanız mümkün.

KATEGORİLER