Dünyanın En İlginç Aktiviteleri


Biraz sonra okuyacaklarınıza ve göreceklerinize inanamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Bir süre şaşkınlığınızdan sonra normale dönüyorsunuz. Bu aktivitelerin birçoğu dünyada ve çok sayıda insan tarafından yapılıyor, yarışmalar düzenlenerek keyifli hale dönüştürülüyor. En gözünüze kestirdiğinizi; listeden kendinize uygun olanları seçin ve hemen birini deneyin. İşte dünyanın en ilginç aktiviteleri:


Snow Kayaking - Karda Kano

Diğer adıyla “Snow Kayaking” olan karda kano ile kayma, ilk kez 2008 yılında Red Bull sponsorluğunda Türkiye’de gerçekleşen Snow Rapid isimli yarışmasıyla gündeme geldi. Ayrıca dünyada da çok sayıda örneklerini görebilirsiniz.


Zorbing Küreyle Yuvarlanma

Oldukça büyük şeffaf bir kürenin içerisinde yuvarlanmak ister miydiniz? İçerisinde kemer takıldığı için oldukça güvenilir bir aktivite olan zorbing aktivitesini deneyimleyebileceğiniz Türkiye’de ve yurt dışında çok sayıda yer var.


Microlight Uçuşu

Türkiye’de hem microlight hem de ultralight uçuşu olarak geçen bu uçuş aktiviteleri biraz maliyetli olsa da bulutların üzerinde uçmayı sevenlerin hayatlarında en az bir kez bile olsa denemeye değer tutku dolu bir aktivite. Türkiye’de Pokhara Vadisi’nde yapılabilen microlight uçuşunu yurtdışında da deneyebileceğiniz birbirinden güzel yerler var.


Wing Walking

Yürekleri ağza getiren derler ya hani… İşte tam da öyle bir aktivite Wing Walking. Aktivitede yapmanız gereken şey çok basit aslında: uçak havadayken kanatlarının üzerinde yürümek. 1920’lerden beri en eğlenceli aktivitelerden biri olan Wing Walking aktivitesiü elbette yükseklik korkusu olanlara kesinlikle önermiyoruz.


Ice Fishing - Buzda Balık Avı

Son zamanların en popüler kış tatil destinasyonlarından biri olan Lapland'da ve diğer İskandinav ülkelerinde turistlerin yapmaktan en keyif aldığı aktivite olan "Buzda Balık Tutma"nın tarihi Hitler dönemine kadar uzanıyor. Aktivitenin esas amacı buz tutan bölgelerde delikler açtıktan sonra balık avlamak. Buzu delmek için size verilen matkapları kullanmanız gerekiyor. Açacağınız deliğin boyutu çok önemli çünkü balıkların kaçışmaması gerekiyor. Stres atıp keyif alabileceğiniz çok güzel bir aktivite!


Coasteering - Kıyı Traversi

Coasteering ya da kıyı traversi, Galler'de turistlerin en çok yaptığı aktivitelerden biri. Her yaştan insanın yapabileceği kıyı traversi, tam da maceraperestlere göre bir aktivite. 3-4 kişilik gruplar ve eğitmenler eşliğinde harika vakit geçirebilirsiniz. Kıya traversi, aslında birden çok aktiviten oluşuyor: tırmanış, atlayış, trekking vb. Galler’de çevre farkındalığını artırmak için icat edilen bu aktivitede irili ufaklı kayalıkların üzerinde dengede kalmaya çalışıyorsunuz. Yeri geliyor atlıyor, zıplıyor, yeri geliyor suya atlıyorsunuz. Antalya’nın Kaş ilçesinde konumlanan Büyük Çakıl Plajı’nda 5 kişilik bir arkadaş grubunuz da varsa kıyı traversi aktivitesine katılabilirsiniz. Aktivitenin kişi başı ücreti 100-150 TL arası.


Ice Blocking – Buz kırma

Ice blocking aktivitesi için buz parçasında kayma da diyebiliriz. Öncelikle büyük bir buz kütlesinin hazırlanması gerekiyor. Daha sonra da bu büyük buz parçasının üzerine bir şey örttükten sonra oturuyor ve kızak gibi kullanarak çimli alanda kaymaya başlıyorsunuz. Mevsim fark etmeksizin, yılın her dönemi yapabilirsiniz. Ama daha çok yaz aylarında serinlemek ve eğlenmek için yapıldığını söyleyebiliriz.


Hamak Festivali

Monte Piana’da gerçekleşen Hammock Fest’e (Hamak Festivali) katılarak macera dolu farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. İtalya Alpleri manzarasını seyrederken hamakta uyuyakalmak. Aslında buraya kadar her şey kulağa normal geliyor. Ama hamağınızın yüzlerce metre yükseklikte olduğunu söylesek? Festival boyunca birbirinde güzel aktiviteler yapılıyor ve etkinlikler düzenleniyor: Yoga dersleri, paraşütle atlama vb. Fikir babaları Alessandro d’Emilia ve Armin Holzer olan Hammock Fest, 2012 yılından bu yana her sene Monte Piana’da ziyaretçilerini ağırlıyor. Umuyoruz ki, en kısa zamanda ülkemizin cennet yeri Karadeniz’in yemyeşil yaylalarında da bunun gibi bir festival gerçekleşir.

KATEGORİLER