Dubai Alışveriş Rehberi
Büyük alışveriş merkezlerinden çarşı ve pazarlarına kadar çok sayıda alternatifin olduğu Dubai’de her bütçeye uygun ve her zevke hitap eden alışveriş mekanları bulunuyor. Birçok kişinin alışveriş cenneti olarak adlandırdığı Dubai sahip olduğu çeşitlilikle her geleni büyülüyor. Para birimi olarak dirhemin kullanıldığı ülkede alışveriş yaparken Amerikan doları ve avroyu da kullanabilirsiniz. Dubai’de cuma günlerinin resmi tatil sayılmasından dolayı hemen hemen hiçbir yer açık değil. Aynı zamanda birçok alıveriş yerinin saat 13.00 – 16.00 arasında kapalı olduğunu görebilirsiniz. Bu saatler arasında Dubai’deki çok sayıda çarşı pazar dükkanı kapalı oluyor, ancak büyük alışveriş merkezlerinde bu duruma pek rastlanmıyor. Her bütçeye uygun seçenekleriyle alışveriş tutkunlarının vazgeçilmezi olan Dubai’de pazarlık yapmaksa oldukça eğlenceli anların yaşanmasını sağlıyor. Unutmayın ki bu pazarlık payları yalnız küçük dükkanlarda bulunuyor.
The Dubai Mall
Dubai’nin alışveriş şehri olmasında büyük rol oynayan The Dubai Mall yalnızca Dubai sınırlarında değil, tüm dünya çapında ünlü. Alışveriş tutkunlarının bir gününü rahatlıkla ayırabileceği bu devasa alışveriş merkezi aynı zamanda birçok ünlü markaya da ev sahipliği yapıyor. 1200’den fazla mağazanın bulunduğu The Dubai Mall’da ihtiyacınız olan her çeşit ürüne ulaşmak mümkün.
Mall of the Emirates
The Dubai Mall’dan sonra adından sıkça söz ettiren bu yerde yüzlerce mağaza ve eğlence alanlarının yanında Ski Dubai olarak adlandırılan yapay kayak merkezi de en çok ilgi gören alanlar arasında bulunuyor. Sıcaklıkların sürekli yüksek olduğu Dubai’de kayak yapmak özellikle yerli halk için oldukça cazip geliyor. Dubai’nin bunaltıcı sıcaklarından sıkılanlar için Ski Dubai doyasıya eğlenme imkanı sunuyor. Aynı zamanda geniş yemek yelpazesi bulunan merkezde dünya mutfaklarından en seçkin lezzetleri tadabilirsiniz.
Ibn Battuta Mall
İsmini aldığı Ibn Battuta, eski zamanların en ünlü kaşiflerinden biri ve aynı zamanda seyahatnamesi de var. Çarşıların en çeşitlisinden olan Ibn Battuta Mall’da yalnızca Dubai’yi yansıtan eşyalar değil, tam tamına 6 farklı ülkeye ait oluşan bölümde ülkelerin kültürünü yansıtan hediyelik eşyalar ve çeşitli ürünler de mevcut. Birçok seçeneğin olduğu bu çarşı genel olarak hediyelik eşyaların merkezinde olsa da içerisinde bulunan 270 dükkanla her geleni kendine hayran bırakmayı başarıyor.
Madinat Jumeirah Souk
Madinat Jumeirah ilk başta göze çarpan güzelliği ile görenleri büyüleyen bir çarşı. Alışveriş tutkunlarına resmen görsel bir şölen sunan bu çarşı Dubai’nin sembolü olarak görülen Al Arab’ın hemen yan tarafında merkezi bir noktada bulunuyor. Rüzgar kulesi evlerinin yansımalarını taşıyan bu çarşıda alışveriş merkezlerine göre daha farklı bir konsept hakim. Antika eşyaların epey ilgi gördüğü, bu çarşıda yöresel el sanatları ürünlerinden de hediyelik alabilirsiniz.
Mercato Shopping Mall
2002 yılında hizmete giren Mercato Shopping Mall Dubai kültürünün çok dışında İtalyan tarzında dekore edilmiş. Yüksek cam tavanları ve mimarisi ile modern alışveriş merkezi konseptinin dışında yer alan Mercato Shopping Mall içeirisinde çeşitli mağazalar, eğlence yerleri, yeme içme alanları ve kafeler barındırıyor.
Deira City Center
22 yıldır verdiği hizmetle en eski alışveriş merkezlerinden biri olma unvanına sahip City Center Deira Dubai’de gezilecek yerler listenizde mutlaka olmalı. İçerisinde çok sayıda mağazanın bulunduğu City Center Deira özellikle çocuklar için tasarlanan oyun alanlarıyla da ünlü.
Altın Çarşısı – Gold Souk
Dubai’nin en göz kamaştıran çarşılarından bir diğeri de Gold Souk olarak da bilinen Altın Çarşısı. Altına dair birçok seçenek bulabileceğiniz Altın Çarşısı’nda yerli halkla da sıkı bir pazarlığa girerek uygun fiyata mücevher alışverişi yapmanız mümkün. Çarşı 300’den fazla altın satıcısına ev sahipliği yapıyor ve etrafında birçok seyyar olarak satış yapan satıcılar da bulunuyor. Altın alışverişinin merkezi olarak kabul edilen bu yerde her bütçeye uygun alışveriş yapma imkanı sunuluyor.
Baharatçılar Çarşısı – Deira
Deira’nın Dubai’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olmasından dolayı burayı gezerken sadece alışveriş değil, aynı zamanda tarihi yapıları görme ve fotoğraflama şansınız da olacak. En az Altın Çarşısı kadar ünlü olan Baharat Çarşısı’nın içine adım attığınız andan itibaren keskin baharat kokularının etkisi altına gireceksiniz. Aklınıza gelebilecek her baharatı bulabileceğiniz Baharat Çarşısı İstanbul’un Kapalı Çarşı’sı kadar büyük olmamakla birlikte hediyelik eşyaların alınabileceği dükkanları da içerisinde barındırıyor.
=> Dubai Turları için bakınız