Antalya'da Tatil Merkezi: Kemer


Kemer Hakkında 

Antalya, Türkiye’nin güneyindeki en önemli idari ve ekonomik merkezlerinden biridir. Ülkeye sağladığı turizm pazarının da en yoğun pay aldığı şehirlerdendir. Antalya konum itibarıyla hem sıcaklığı hem de bir sahil şehri olduğu için her yıl milyonlarca turistin uğradığı ve tatil yapmak için seçtiği dünyaca ünlü turizm merkezlerinden biridir. Hal itibarıyla da Side, Kemer, Alanya, Lara, Kaş, Belek gibi ilçelerinin de bu paydan nasibini almıştır. Kemer sadece otuz yıl önce sessiz bir balıkçı kasabasıydı ve bugün her yıl Avrupa'dan çok sayıda turistin geldiği Akdeniz kıyılarındaki en popüler tatil yerlerinden biri haline geldi. Homer'in söylediğine göre, şehir adını, aslan başı ve yılan kuyruğu olan vahşi bir canavar olan Chimera adından almıştır. Eski doktorların, yerel çakıl taşlı plajları, çok fazla güneş ısısı biriktirdikleri için çok iyileştirici olarak gördüklerini söylemekte fayda var. Ayrıca Kemer, çam ormanları, narenciye bahçeleri, berrak suları ve mükemmel modern otelleri ile turistleri kendine çekiyor.

İklim Ve Hava Durumu

Kemer, tipik bir Akdeniz ikliminde yer almaktadır. Dağların yakınlığı ve bu bölgenin özel mikro-iklim özelliği nedeniyle kurak sıcaklık yoktur. Yaz aylarında ortalama hava sıcaklığı yaklaşık olarak +36 ° C'dir ve bazen +40 ° C'ye ulaşırsa da pratikte hissedilmez ve kolayca tolere edilebilir. Kışın, termometre +10 ° C civarında seyretmektedir. Kemer'deki turizm sezonu Mayıs ayında başlayıp Ekim ayında sona ermektedir. Yaz aylarında deniz suyu çok sıcaktır (+27 ° C), ancak Kasım ayında sıcaklığı 17 ° C'ye düşüyor. Kemer'deki güneş yılda 300 günden fazla parlar, kış aylarında sağanak yağışlar görülür ve nadiren meydana gelir.

Doğası Ve Manzaraları

Kemer, Akdeniz'in masmavi kıyısında bulunur ve sadece mükemmel konumu ile değil aynı zamanda muhteşem doğasıyla da ünlüdür. Şehir tam da Toros Dağları'nın eteklerinde, denize doğru uzanır ve ılık ve berrak denizlerle yıkanmış, çam ormanları, zeytinlikler, portakal bahçeleri ve altın renkli plajlarla çevrilidir. Beldebi, Kiriş, Göynük, Çamyuva ve Tekirova ilçeleri gibi turizm merkezleri bulunuyor.

Kemer ve çevresi, turistlerin dikkatini her zaman çeken birçok cazibe merkezine sahiptir. Kentin ana caddesi, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun bir anıtı olan Atatürk Bulvarı'dır. Kemer'in kuzey kesiminde, Türk halkının tarihine ve yaşamına adanmış bir açık hava etnografik müzesi olan "Yörük Parkı" bulunmaktadır. Ayrıca, sahildeki şehir içinde, antik Idiros şehrinin kalıntıları korunmaktadır: bir gözlem kulesi, bir kilise, bir bazilika ve bir köprüdür.

Thalesis Şehri Kalıntıları

Şehrin dışında, birçok ilginç mekân da bulabilirsiniz, örneğin, antik Phaselis kentinin kalıntıları, amfitiyatro, liman duvarları, akropol, su şebekesi kalıntıları gibi yerler. Bir başka antik kent Olimpos Dağı'nın eteklerinde yer almaktadır. Bir zamanlar yerel tapınağı ve forumu süsleyen dev sütunlar günümüze kaldı. Olympos'tan çok uzak olmayan yerde, Homer'e göre canavar Chimera'nın yaşadığı Ateş Yanartaş Dağı yer almaktadır. Aynı yerde Hephaestus tapınağının kalıntıları yatmaktadır. Birçok doğal cazibe merkezinden en popüler olanı, asıl sakinleri sürüngen olan Ecopark'tır.

Kemer’de Ne Yemeli?

Şehirde hem standart restoranlar hem de kafeler ve gerçekten de lüks yerler vardır. Restoranlarda menünün ana unsurları deniz mahsulleri yemekleridir (midye, çipura, levrek, pisi balığı, kalamar ve ıstakoz). Fırın Kebabı, Kuzu fileto ve ünlü Döner Kebabı denemeniz de tavsiye edilir. Buna ek olarak, dolma ve köfte denemelisiniz.

Ayrı - ayrı, Türk mutfağında vurgulanan tatlılardan en meşhuru “baklava”dır. Ayrıca Kemer'de kestane şekerlemeli meyve, şeftali dolması, sütlaç, helva, lokumun tadına bakabilirsiniz. İçecekler arasında en popüler olanları Türk kahvesi, çay ve ayrandır.

Kemer’de Konaklama Olanakları

Kemer'deki çoğu otel yıl boyunca faaliyet göstermektedir ve gelişmiş bir altyapıya sahip kendi geniş alanlarına sahiptir. Çoğu zaman plajların yakınında bulunurlar. Buradaki tüm otellerin şartlı olarak iki bölüme ayrıldığını belirtmek gerekir: sakin bir şekilde ölçülen dinlenmenin destekçileri ve eğlence plajının ve gece eğlencelerinin bolluğunu takdir eden aktif turistler için.

Kemere Nasıl Gidilir?

Kemer’de havalimanı olmadığı için direkt uçuşlar yoktur. İlçeye en yakın havalimanı Antalya hava limanıdır. Antalya havalimanından 60 km mesafede yerleşiyor. Türkiye’nin tüm şehrinden Kemer’e direkt karayolu bulunmaktadır. Yurtdışından Kemer’e ulaşmak için İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara havalimanlarından otobüsle gidebilirsiniz

KATEGORİLER