7 Şehirde 7 Doğal Güzellik


Türkiye’nin her bir şehri gerek doğal güzelliği, gerek kültürel mirasları gerekse mutfağıyla ziyaret edilmek için uygundur. Tercihlerinize göre seyahatinizi düzenlerken, Türkiye’nin 7 farklı şehrinde görebileceğiniz 7 farklı doğal güzelliği sizler için sıraladık. Yolunuzun bu şehirlere düşmesi durumunda kesinlikle görmeden ayrılmamanız gereken doğal güzelliklere gelin beraber göz atalım.


Pamukkale /Denizli

Ege Bölgesi’nin Yukarı Büyük Menderes Havzası’nda tarihi bir şehir yıkıntısıdır. İlkçağ’da adı Hierapolis olan bu şehrin yıkıntıları, kalesi bugünkü Denizli ilçesinin merkez bucağına bağlı Ecirli köyünün yakınlarında bulunmaktadır. Pamukkale’ye bu ad, kireçli sıcak suların çökelmesinden ileri gelen, pamuk gibi beyaz kayalardan (pamuktaşlardan) ötürü verilmiştir. Bir çağlayanın akarken donmuş haline benzeyen bu bembeyaz pamuktaşlar Pamukkale’nin dünyaca ün kazanmış turistik güzellikleridir. Ayrıca tarihi Hierapolis şehrinin yıkıntıları da oraya bir başka turistik değer verir.


Düden Şelalesi / Antalya

Dünyanın dört bir yanından Düden Şelalesi'ni görmek için turistler  Antalya'ya gelmektedir. Şelalede bir de mağara vardır. Bu mağara, şelaleyi daha güzel yapmaktadır. Düden Şelalesi, bu mağaradan 10 km sonra başka bir güzelliği daha Lara'dan Akdeniz'e dökülerek bir kez daha insanlara güzelliğini göstermektedir. Düden Şelalesi'nin suyunun geçtiği her yerde hayat vermektedir.


Yedi Uyurlar Mağarası / Mersin

Yedi Uyurlar Mağarası Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunur. Tarsus ilçesinin 14 kilometre kuzey batısında yer alan Yedi Uyurlar Mağarası, Dedeler köyü yakınındadır. Anadolu'nun farklı noktalarında Yedi Uyurlar Mağarası olduğuna inanılan mağaralar bulunmaktadır. Mersin'in Tarsus ilçesindeki Yedi Uyurlar Mağarası dışında İzmir'deki Efes'te de bir Yedi Uyurlar Mağarası bulunmaktadır.


Ölüdeniz / Muğla

Ölüdeniz, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir ilçedir. Belde, turizm açısından oldukça gelişmiştir. Likyalılarda ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ'da "Uzak Diyar" olarak tanınır, Anadolu'nun güneybatısında yer alan Teke Yarımadası’da bulunur. Türkiye'de bulunan deniz kulağı oluşumlarından biridir.


Kaz Dağı / Balıkesir

Kazdağı, Biga yarımadasının tamamı üzerine yayılır ve yarımadanın coğrafi doğal sınırlarını belirler. Kazdağı, Edremit Körfezi`nin kuzey kıyısını takiben ve doğu-batı yönünde 60-70 km boyunca bir duvar gibi uzanır. Batıda Ege Denizi boyunca ve kuzeyde Marmara Denizi`ne doğru, araya nehirleri ve vadileri de alarak devam etmektedir.


Uludağ / Bursa

Uludağ, Olimpos Dağı olarak da bilinir. Bursa ili sınırları içinde, 2543 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan dağ.Evliya Çelebi seyahatnamesinde bu dağdan CEBELİ RUHBAN diye söz eder. Ayrıca halk arasında KEŞİŞ dağı olarak da bilinir. Marmara bölgesinin en yüksek dağı. Kuzeybatı-güneydoğu doğrultusunda uzanan Uludağ'ın uzunluğu 40 km'yi bulur. Genişliği ise 15-20 km'dir. Bu göllerin mavi berrak suları, hemen aşağısında başlayan yemyeşil çam ormanları, yükseklerdeki beyaz kar yığınları buraların güzelliğine güzellik katmaktadır.


Kapadokya / Nevşehir

Anadolu’nun orta kesiminde, Toros Dağlarının kuzeyinde ve Kızılırmak yayı içindeki engebeli platoda yer alan antik bölgeye eskiden verilen isimdir. Kapadokya bölgesi, doğa ve tarihin bütünleştiği bir yerdir. Coğrafi olaylar Peri bacalarını oluştururken, tarihi süreçte, insanlar da bu peribacalarının içlerine ev, kilise oymuş, bunları fresklerle süsleyerek, binlerce yıllık medeniyetlerin izlerini günümüze taşımıştır. İnsan yerleşimlerinin Paleolitik döneme kadar uzandığı Kapadokya'nın yazılı tarihi Hititlerle başlar


Gezgin hayatınıza Türkiye’den başladıysanız eğer çok uygun fiyatlara yurt içi kültür turları Modatatil üzerinden satın alabilirsiniz. Konaklama ve transfer hizmetlerimiz için müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.

KATEGORİLER