ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR

Yedigöller Turları ve Fiyatları 

Bir doğal afet olarak heyelanın, bir tek güzelliği birden fazla güzelliğe dönüştürmesi paradoksunda kaybolmamak elde değil. Bolu’nun hayranlık uyandıran bu bölgesi, stres içinde idame ettirdiğimiz hayatın içindeki terslikleri güzelliklere dönüştürecek kötü şeylere karşı sabırlı olmak gerektiğini ve önünde sonunda birden fazla mutluluğu kucaklayacağımızı müjdeler gibi. İçinden kaçılası şehirler yaratıp kaçtığı yerleri şehirleştiren bir yapıya sahip olan insanoğlunun sezonluk istilasından fırsat bulursanız bohçanızı alıp kaçın ve Yedigöller’in günübirlikçisi veya yatılı misafiri olun.

Yedigöller Turları İle Gezilecek Yerler

1965’ten beri Yedigöller Milli Parkı olarak anılan bölgeye adını veren, her biri nevi şahsına münhasır 7 kardeş göl. Efendim, bunların en büyüğü Büyükgöl olur ve adeta bölgenin reisi rolünü üstlenerek bölgedeki alabalık üretimine katkı sağlar. En küçükleri Kurugöl ise emzikli bebekler gibi gökyüzünden beslenir. Çünkü Nazlıgöl’ün dolup Kurugöl’e taşması gerekir. Bunun dışındaki zamanlarda Kurugöl yok gibi bir şeydir. Deringöl, duygusal olarak mı, yoksa şekil olarak mı bilinmez ama adından da anlaşılacağı üzere bölgenin en derin gölüdür. İncegöl de biçiminden dolayı bu adı alır ve “uzun, ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece” diyerek yol alır. Sazlıgöl, efsanesindeki gibi sürekli saz çalan damattan dolayı değil, sazlıklar tarafından çevrelendiğinden bu adı alır. Yani, evlat kayırma gibi olmasın ama en güzelini sona sakladık: Seringöl. Seringöl ve çevresi, diğerlerine nazaran daha fazla rüzgâr aldığından bölgenin en keyif veren alanı. Göllerden sonra bölgede yaşayan geyik ve alabalıkların neslinin tükenmesini önlemek adına kurulan üretim istasyonları da ilginizi çekebilir. Kurugöl yakınlarındaki Dilek Çeşmesi’ni, Aşıklar Çeşmesi’ndeki yedi musluktan akan sularla beslenen şelaleyi ve Gülen Kayalar’ı bir ziyaret edin. Tüm bunlara biraz da tepeden bakıp “seni yeneceğim Yedigöller!” diye bağırabileceğiniz seyir terasları var ki bunlardan biri Kapankaya, diğeri Manzara Seyir Terası.

Yedigöller de Yapılacak Aktiviteler

Gölleri gezerken uzun bir doğa yürüyüşü yapmış olacaksınız. Bin bir çeşit ağaç görecek ve temiz hava alacaksınız. Bu yürüyüş sırasında korulukların derinliklerinde yaşayan vahşi hayvanlara karşı dikkatli olmanızda fayda var. Park, zaten bu konuda gereken uyarıları yapmak üzere astığı tabelalarda hayvanların ayak izlerini dahi tanıtmış.  Bu yüzden özellikle belirlenen rotadan çıkmamanız ve hava kararmaya başladıktan sonra derinlere doğru ilerlememeniz yerinde bir hareket olacaktır. Yürüyüş sırasında yorulacak olursanız oturup anın tadını çıkarın. Özellikle göl çevresinde oturma yerleri var. Doğa fotoğrafçıları için de bulunmaz bir güzellik. Bunun dışında burada yapılacak nefis şeylerden biri de piknik yapmak. Burada malzeme alabileceğiniz bir ortam olmadığı için piknik için malzeme getirmeniz gerek. Yer ateşi, mangal yasak ama Mengen tarafında mangal için nefis alanlar var. Karnınızı güzelce doyurduktan sonra göl kenarına kamp kurup doğanın kucağında uyumadan önce kitap okuyun, müzik dinleyin, sohbet edin.

Yedigöller de Yeme İçme

Burada mutlaka yemeniz gereken şey tabi ki alabalık. Doğrudan satın alabileceğiniz gibi kendiniz de göllerde tutabilirsiniz. Kendiniz tutsanız dahi belli bir miktar ödeme yapmanız gerekiyor. Bunun dışında büfeden tost gibi atıştırmalıklarla açlığınızı giderebilir veya en temizden güzel bir piknik sefası çekebilirsiniz. Burada malzeme bulmanız hayli zor olduğu için tedarikli gelin mutlaka. Büyükgöl yakınlarda yeni açılan kafe de biraz olsun yüzünüzü güldürecektir. Bungalovlar civarındaki restoranda yemek yiyebileceğiniz gibi Yedigöller civarında da gidebileceğiniz restoranlar mevcut elbette.

Yedigöller de Konaklama

Yedigöller, doğanın kucağında tatil yapma imkanı sunan eşsiz bir yer. Dolayısıyla burada insan yapımı lüks oteller bulmak pek mümkün değil. Park içinde kamp kurabilir veya eğer yer bulabilirseniz Habitat Mesire Yerinin 18 bungalovundan birinde konaklayabilirsiniz.  Yalnız Orman Bakanlığı personelinin önceliği var bu bungalovlarda. Kamp içinse ücret 25 TL ama şansınız yaver giderse bu dahi istenmeyebilir. Burada kamp malzemesi alabileceğiniz bir yer yok. Ya gelmeden önce Bolu’dan alacaksınız ya da evden getireceksiniz. Kamp kuracağınız yeri iyi seçmenizde fayda var. Çünkü piknikçiler muhtemel huzurunuzu baltalayabilir veya kalabalıktan rahatsız olabilirsiniz. Sakin köşelere gidin ama çok da ıssıza kurmayın ve mümkünse göl çevresinden pek uzaklaşmayın. 

Yedigöller de Alışveriş

Parkın içinden alabileceğiniz tek şey alabalık. Seringöl’ün arka tarafından alabileceğiniz gibi kendiniz de göllerde tutabilirsiniz. Bunun dışında parka ulaşım sırasında veya dönüşte yol üstünde yöre halkının tezgahlarına şöyle bir yanaşırsanız alabileceğiniz şeyler olacaktır. Alıç denilen meyve, her yerde sıklıkla karşılaşamayacağınız ve oldukça faydalı bir ürün. Çilek de yine sık karşılaşabilecekleriniz arasında. Bolu yönünde ise yörenin teyzelerinin demlediği çayın kokusuna kaptırıp kendinizi bir mola verin. Buradan park içinde zehirli olma ihtimaline karşı el süremediğiniz mantarlardan alabileceksiniz. Kurutulmuş bitki çaylarından reçellere kadar el emeği organik ürünlerden satın alabilirsiniz. Yöresel kıyafetlerden veya el işlerinden de seçin, beğenin ve alın.

Yedigöller Eğlence ve Gece Hayatı

Eğlence için kamp etkinlikleri, doğa yürüyüşü, kuş gözlemciliği, spor dışında yapabilecekleriniz sohbet edip diğer kampçılarla sosyalleşmek, yalnızlığa çekilip doğanın kucağında kitap okumak veya gökyüzünü seyrederek müzik dinlemek olacak. Bunun dışında herhangi bir gece hayatı beklentiniz olmasın. Gece hayatı arzulayanlar, park çevresindeki ilçelerde bu isteğini giderebilir elbet ama buraya doğaya kavuşmaya gelmiş ziyaretçilerin zorlu yollardan gece vakti inme zahmetini göstereceklerini zannetmiyoruz. Siz de nostaljik bir hava yakalayabildiğiniz şu kısacık tatilinizi eski tip ama çok değerli olan eğlencelerle geçirmeye bakın.

Yedigöller de Ulaşım

Yedigöller’e ulaşım, gezi planınız boyunca sizi en çok düşündürecek şey olacak. Çünkü bölgeye herhangi bir ulaşım aracı yok. Dolayısıyla Bolu’ya kadar gelip şahsi aracınızla veya taksiyle parka ulaşmanız gerek. Bolu’ya ulaşım için de fazla seçeneğiniz yok: ya Metro, Efetur gibi firmaların otobüsleriyle ya da özel araçla. Bölgede çok itimat edilmeyen otostop içinse çok şansınız olmayabilir. Özel aracınızla geliyorsanız parkın içinde de ihtiyacınız olabilir. O yüzden bölgeye ulaşımda en mantıklı seçim bu veya turlarla gelmek olacaktır. Yurt dışından gelenler de Sabiha Gökçen Havalimanı’na Türk Hava Yolları, Aegean Airlines gibi hava yolu firmalarını tercih edebilir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Sözleşmesi ile Kullanım Koşulları inceleyebilirsiniz.