Tekirdağ Turları ve Fiyatları
Hem Marmara Denizi’ne hem de Karadeniz’e kıyısı bulunan, topraklarının tamamı Trakya yakasında olan Tekirdağ, Akdeniz ikliminin etkilerine sahip olduğu için tatilcilerin ve gezi planı yapanların listesinde genellikle ilk sıralarda yer alıyor. Tahrip edilmemiş doğasıyla, gölet ve nehirleriyle adeta keşfedilmemiş bir cennet diyebileceğimiz Tekirdağ’a, sözü fazla uzatmadan birlikte göz atalım.
Tekirdağ da Gezilecek Yerler
Namık Kemal Evi: Tekirdağ’dan bahsederken muhakkak akla gelen ilk isim Namık Kemal olur. Kütüphane, cadde, müze, üniversite gibi şehrin birçok yerinde onun ismine rastlayacaksınız. Namık Kemal öldükten sonra Osmanlı mimarisine uygun bir şekilde inşa edilen ev, bodrum katında sergi salonunu, üst katta Atatürk ve Namık Kemal portrelerini, yağlı boya tablolarını, önemli belgeler ve eşyaları bünyesinde barındırıyor.
Rakoczi Müzesi: Farklı bir anlamı olan Türk evi, Macaristan’ın bağımsızlık harekâtının lideri Prens Rakoczi’ye ait. Avusturya İmparatorluğu’na başkaldıran Prens, imparatorluk tarafından sürgüne gönderildikten sonra Osmanlı Devleti’ne sığınıyor ve Tekirdağ’da bulunan eve yerleştiriliyor. Rakoczi’nin son yıllarını geçirdiği bu ev, kendisinin yaptığı ve kullandığı eşyalarla şu anda müze olarak sergileniyor.
Tekirdağ da Yapılacak Aktiviteler
Karadeniz ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan Tekirdağ, merkezinde, Marmara Ereğlisi’nde ve Şarköy’de denize girebileceğiniz muhteşem yerlere sahip. Kumbağ ve Erikli plajları, gittiğinize son derece memnun kalıp, denizin tadını çıkarabileceğiniz yerler arasında diyebiliriz. Ülkemizde, son zamanlarda popülaritesi gittikçe artmış olan yamaç paraşütüne ilginiz varsa eğer kesinlikle öncelikli adresiniz Uçmakdere olsun. Adrenaline doyacağınız bu bölgede, aynı zamanda yamaç paraşütü eğitimi veren okullar da bulunuyor. Şarköy’de su sporlarından en bilineni; rüzgâr sörfüne siz de katılabilirsiniz.
Tekirdağ da Yeme İçme Yerleri
Tekirdağ’ın yemeklerinden bahsederken, aklınıza ilk gelen lezzetin Tekirdağ köftesi olduğunu biliyoruz. Üç aşamadan geçerek, içine irmik katılarak yapılan köfte; yanında yiyeceğiniz sosla tadı damağınızda kalacak bir lezzet. Meşhur Köfteci Abdi Özcan, kendi ürettikleri ayranla beraber, Tekirdağ köftesini yiyebileceğiniz, ziyaretçilerin tercih ettiği bir mekân. Tekirdağ mutfağının en önemli ürünlerinden birisi olan Hayrabolu tatlısı; Trakya’nın baklavası diye de bilinen, damak zevkinize layık bir tat. Rakı ve şarap konusunda kendisini kanıtlamış şehre girdiğinizde buram buram anason kokusunu hissedeceksiniz.
Tekirdağ da Konaklama Tesisleri
İstediğiniz kaliteye sahip konaklama imkânları bulabileceğiniz oteller, şehir merkezinde bulunuyor. İlçelerinde ise farklı apart oteller, konukevleri ve pansiyonlar mevcut olduğu için çok fazla seçeneğe sahipsiniz. Mevsimlere göre farklılık göstermekle beraber ortalama 100-300 TL arasında bir bedel karşılığında çeşitli alternatifler sunuluyor. Ziyaretçilerin en çok tercih ettiği; Türk şarabının ana vatanı, üzüm bağlarıyla bir cennet olan Şarköy’de, Bayram’ın Yeri, Başkır Pansiyon, Sedef Motel seçeneklerini değerlendirebilir, ayrıca doğa ile iç içe olmayı seviyorsanız, Uçmakdere’de kamp kurup, tatilinize renk katabilirsiniz.
Tekirdağ da Alışveriş Mekanları
Tekirdağ’ın kültürel simgelerinden olan ve gelecek nesillere aktarılması için hakkında birçok çalışma yapılan Karacakılavuz el dokumaları, hem kendinize hem de sevdiklerinize alabileceğiniz en güzel hediye olabilir. 1880’lerde Bulgaristan’dan Karacakılavuz’a göç eden kadınlar, dokuma tezgâhlarını getirmişler ve o zamandan beri yine onların getirdiği motifler o tezgâhlarda işleniyor. Şarköy’ün lezzetli üzümlerinden yapılan şaraplardan çok sayıda almanızı öneriyoruz çünkü evinize döndüğünüzde size şarap getirip getirmediğinizi soracaklar.
Tekirdağ da Eğlence ve Gece Hayatı
Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında sürekli söyleşi ve imza günleri düzenlenen şehirde, keyifli zaman geçirmek için çok fırsatınız var. Çocuklar için başlatılan tiyatro festivallerini de takip edebilirsiniz. Şehirde hareketli bir gece hayatı kültürü olmamasına rağmen, yaz mevsiminde daha çok merkezde, eğlenebileceğiniz gece kulüpleri ve barlar bulunur. Meşhur şarapları ve Tekirdağ rakısını; Romantica Club, Aheste Cafe&Bar, Mojito Bar&Pub mekânlarında keyifli bir muhabbet eşliğinde içebilir, aynı zamanda da eğlenebilirsiniz.
Tekirdağ da Ulaşım
Her şehirden düzenlenen otobüs seferleriyle Tekirdağ’a ulaşmanız oldukça kolay. Şehirlerarası Otobüs Terminali şehir merkezinde bulunduğu için, tercih edebileceğiniz en iyi ulaşım şekli olabilir. En sık sefer düzenleyen firmalardan Metro, Uludağ, Truva Turizm, konforlu bir yolculuk için profesyonel hizmet sunuyorlar. Demiryolu ile ulaşım sağlamak isterseniz, Çerkezköy’e kadar gelebileceğinizi unutmayın. Uçak ile yolculuk yapmayı sevenlerin; Tekirdağ Çorlu Havalimanı’na gelebilmek için Ankara’dan aktarma yapmaları gerekir.