Kafkaslar ve Orta Asya Turları
Talep Et

Semerkand (2) -  Buhara (2)  -  Taşkent (1) -  Almaata (2)  -  Bişkek (1)

 

 

  • Türk Havayolları Tarifeli Seferleri İle
  • Tüm Turlar ve Akşam Yemekleri Dahil
  • Seyahat Sağlık Sigortası Dahil
  • 4* Otellerde Konaklama
ADET
1,847.00 USD
Ücretsiz Kargo
Yeni Ürün

Kazakistan Turları ve Fiyatları

 

Başkenti

Nüfusu

Yüzölçümü

Para Birimi

Saat Farkı

Kıta

Resmi Dil

Vize

Nur-Sultan ( Astana )

17,8 milyon

2.725.000 km²

Tenge

-3 Saat

Asya

Kazakça, Rusça

Vizesiz/ 30 gün

Modatatil ile Kazakistan Turları size hayalinizdeki Kazakistan tatilini vaad ediyor. Hem çok uygun fiyatlarla ata yurtlarını ziyaret edip hem de sevdikleriniz için güzel anılar biriktirebilirsiniz. Üstelik anlaşmalı banka kredi kartı ile Modatatil.com üzerinden rezervasyon yapacağınız Kazakistan Turu için vade farksız 3 taksit ödeme seçeneği de mevcut.

Kazakistan Hakkında

Kazakistan, Orta Asya’nın bağımsız Türk devletlerindendir. Dünyanın en büyük dokuzuncu ülkesi olan Kazakistan, tüm Türk ve Müslüman ülkelerin en büyüğü olma özelliğini de taşır. Bu grup içerisinde doğal kaynaklar bakımından da en zengin olan ülkedir.

Kazakistan’ın başkenti Astana’dır. Ülke beş coğrafi bölgeye ve on dört eyalete ayrılır. Bölgeler; Merkez Kazakistan, Kuzey Kazakistan, Güney Kazakistan, Doğu Kazakistan ve Batı Kazakistan’dır. Almaata (Almati), Kazakistan’ın eski başkentidir ve en önemli ikinci şehridir.

Ülkenin toprakları Doğu Avrupa’dan Orta Asya’ya kadar yayılır. Ülkenin kuzey tarafında Rusya, güney tarafında Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, doğu tarafında da Çin Halk Cumhuriyeti yer alır. Ülkenin Hazar ve Aral Gölü’ne kıyısı bulunur.

Kazakistan’ın iki resmi dili vardır. İlki Kazakçadır ve nüfusun yaklaşık olarak yüzde altmış beşi konuşur. Kazakça, Türkçeyle benzerlik gösterir. Rusça ise ikinci resmi dildir ve genelde yönetim, ticaret gibi alanlarda kullanılır. Rusça da nüfusun tamamına yakını tarafından ikinci olarak bilinir.

Kazaklar, Orta Asya Türk boylarındandır ve tarihte kurmuş oldukları ilk devlet Nogay Hanlığıdır. Bu devlet sonrasında Kazak Hanlığına dönüşmüştür ve 1847 senesine kadar Orta Asya’daki tüm Türk boyları bu devlet çatısı altında yaşamıştır. Kazaklar 1847 yılında Rusya hakimiyetine girmiştir. Çarlık Rusya’sı devrilince kısa süreli bir bağımsızlık yaşamışlar ama sonrasında 1920 yılında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği hakimiyetine girmişlerdir. SSCB 1991 senesinde dağılmıştır ve bunun sonucunda Kazakistan bağımsız bir devlet halini almıştır.

Kazakistan’a Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Kazakistan tipik bir kara iklimine sahiptir. Bu nedenle ülkeyi gezmek için en uygun olan aylar, havaları ısınmaya başladığı ve ısındığı bahar ile yaz aylarıdır. Ülkede sıcaklıklar kasım ayında düşmeye başlar. Kazakistan’a gitmek için eylül ayı da oldukça ideal bir ay olabilir.

Kazakistan’a İstanbul’da rahatlıkla gidilebilir. Haftanın hemen hemen her gününde Kazakistan’a uçuşlar vardır. Bu uçuşlar kimi zaman direkt kimi zaman aktarmalıdır. Kazakistan uçuşları Almaata ve Astana’ya yapılır.

Kazakistan’da Gezilecek Yerler Nereleridir?

Ülke, tarihi ve kültürel güzellikleriyle göz kamaştırır. Bayterek Kulesi, başkent Almatı’da yer alır. Burası şehrin pek çok noktasından görülebilen, 105 metre yüksekliğindeki bir anıt kuledir. Yapı 1997 senesinde inşa edilmiştir. Kulede asansör yer alır ve bu sayede en yükseğe çıkılabilir. Almatı, bu yükseklikten muhteşem görünür. Kule haftanın her günü 10.00-21.00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Han Şatır, Kazakistan’ın en popüler alışveriş merkezlerindendir. 2010 senesinden bu yana hizmet veren Han Şatır, dünyanın en büyük çadırı olma özelliğine sahiptir. Han Şatır, 140.000 metrekarelik alanı kaplar.

Kazakistan’da farklı etnik kökene sahip olan pek çok insan bir arada yaşar. Bu durumun sembolü olarak da Hoşgörü ve Barış Piramidi inşa edilmiştir. Yapı 35 bin metrekarelik bir alanda yer alır. 62 metre yüksekliğe sahip olan Hoşgörü ve Barış Piramidi, piramit şeklindedir ve camdan yapılmıştır. Piramidin en üst kısmında güvercinler resmedilmiştir. Bu güvercinler 130 farklı milleti temsil eder. Ayrıca yapının içerisinde Astana Üniversitesi, opera salonu, müze kısmı, kış bahçesi ve 18 adet farklı ibadethane bulunur.

Ile-Alatau National Parkı, 300 kuş türüne ve birbirinden güzel canlılara ev sahipliği yapar. Alatau Ulusal Parkı, Kazakistan seyahatinde görülmesi gereken yerlerden biridir. Muhteşem bir manzarası bulunan bu park istenilen zamanda ziyaret edilebilir. Kazakistan’ın en büyük camisi Nur Astana Camii’dir. Bembeyaz bir cephesi ve altın renginde kubbesi vardır. Muhteşem bir mimari örneği olan bu cami mutlaka görülmelidir. Ayrıca caminin yüksekliği ve uzunluğu, Hz. Muhammed’in vahiy yaşına ve vefat ettiği yaşa göre belirlenmiştir. 1931 senesinde kurulan ve Kazakistan’ın en büyük müzelerinden olan Kazakistan Merkez Eyalet Müzesi de mutlaka görülmelidir. Müzede Kazakistan arkeolojik bulgularına, tarihi ve siyasi eserlere ulaşılabilir.

75 seneden uzun zamandır faaliyette olan Almatı Hayvanat Bahçesi, 350’den fazla türe ve altı binden fazla hayvana ev sahipliği yapar. 21 hektarlık bir alanda faaliyet gösteren hayvanat bahçesi de görülmesi gereken yerler arasındadır. Kazak Halk Müziği Enstrümanları Müzesi, dünyanın tek ahşap katedrali özelliğinde olan Zenkov Katedrali, Hoca Ahmed Yesevi Türbesi, Altyn-Emel Ulusal Parkı da ülkede görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Ayrıca dünyanın en yüksek buz pateni pistine sahip olan Medeo, dağların arasında ve açık havada buz pateni yapma olanağı sunan bir yerdir. Medeo, 10.000 metrekareden daha fazla bir alanda bulunur ve deniz seviyesinden 1.691 metre yükseklikte yer alır. Bu bölge de farklı bir deneyim yaşamaya olanak tanır.

Kazakistan da Eğlence ve Festivaller Nerede ve Nasıl Kutlanır?

Kazakistan’da gece hayatını sevenler için oldukça farklı mekân seçenekleri vardır. Mekanlar genel olarak uygun fiyata hizmet sunarlar. Hatta en meşhur gece kulüplerine giriş rakamları bile oldukça uygundur. Gece geç saatlerde başlayan eğlenceler sabahın ilk ışıklarına kadar devam eder. Kazakistan festival bakımından da aktiftir. Bu konuda en hareketli şehirler; Almaata, Astana ve Karaganda’dır.

Kazakistan’da düzenlenen festivaller;

  1. Mart
  • Nevruz / Nevruz, dini ve ulusal bayramlar dışında kutlanan en mühim gündür. Nevruz 21-22 Mart tarihlerinde kutlanır. Meydanlara sahneler kurulur ve ücretsiz konserler düzenlenir. Aynı şekilde ücretsiz yeme ve içme servisi de yapılır.
  1. Haziran

Tengri’nin Ruhu / Almaata ’da düzenlenen etnik müzik festivalidir.

  1. Temmuz
  • Aksiyon Filmleri Festivali / Astana
  1. Ağustos
  • Four E / New Age Festivali / Almaata ‘da düzenlenen festival her sene dağ üzerinde yapılır. Değişik bir lokasyona olduğundan epey ilgi görür.
  1. Eylül
  • Elma Festivali / Almaata

Kazakistan’da Alışveriş Yerleri Nerededir?

Ülkeden alınan eşyalar genel olarak keçe, deri, ahşap, gümüş ve altından yapılmış olur. Ülkeden alına en popüler eşya keçeden yapılan oyuncak devedir. Geleneksel çadır olan Yurta da keçeden yapılan popüler eşyalar arasındadır. Dombra isimli bir yerel müzik aletinin maketleri ve geleneksel kostümler içindeki Kazak bebekleri de alınabilecek ilginç ve güzel hediyeler olabilir. Astana’da yer alan Chocolate Shop ve Almati ’deki Wine Boutique Salon de Provence uğranabilecek kaliteli alışveriş merkezleridir.

Kazakistan Turlarında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Kazak nüfusunun yüzde yetmişlik kısmını Müslümanlar oluşturur. Ülkede resmi bir din tanımı yoktur. Ülkede yaklaşık yüzde yirmi altı civarında Hristiyan yaşar. Geri kalan nüfusta da Yahudi, Budist ya da herhangi bir dine mensup olmayan kişiler vardır.

Ülke petrol, demir, uranyum ve altın rezervleri bakımından oldukça zengindir. Yer altı kaynakları bakımından zengin olan ülke aynı zamanda tarım alanları bakımından da zengindir. Öyle ki dünyadaki altının yüzde yirmisi, kromun yüzde yirmi altısı ve uranyumun yüzde on yedisi Kazakistan’da bulunur. Ülkenin ana gelir kaynağı da elbette yer altı kaynaklarının ihracatıdır.

Kazakistan Müslüman bir ülkedir ve kültürü de Türk kültürüne çok benzer. Ülkede alkol ve domuz eti ürünleri ile ilgili bir kısıtlama yoktur. Ancak tüketim tercihi inançlara göre değişiklik gösterir. Ülkede başkasının işine karışmak, seyirci ya da müdahil olmak ayıplanır. Aynı zamanda kalabalık ve kamusal alanlarda alkol almak, yüksek sesle konuşmak ve zenginlikle hava atmak gibi davranışlar da ayıplanan davranışlardır.

Kazakistan’daki önemli günler ve tatiller;

1 Ocak Yeni Yıl / 7 Ocak Ortodoks Noeli/ 8 Mart Kadınlar Günü/ 21 Mart Nevruz / 22 Mart Nevruz’un İkinci Günü / 23 Mart Nevruz’un Üçüncü Günü / 9 Mayıs Zafer Günü / 6 Temmuz Başkent Günü / 30 Ağustos Anayasa Günü/ 1 Aralık İlk Başbakan Günü / 16-17-19 Aralık Bağımsızlık Günü / Kurban Bayramı’dır.

Kazakistan’da Şehir içi Ulaşım Nasıl Sağlanmaktadır?

Ülkede bulunulan şehre göre ulaşım farklılıkları elbette vardır. Ancak ülke genelinde yer alan büyük şehirlerin çoğunda otobüs, metro, tramvay, taksi, dolmuş gibi pek çok ulaşım seçeneği mevcuttur. Bazı şehirlerde otobüsler saat 22.00’den sonra hizmet vermezler. Bu nedenle bu saatten sonra genelde metro ya da taksiler tercih edilir.

Ülkede araç kiralama da yapılabilir. Ülke genelindeki şehirler dağlarla çevrili ve yemyeşildir. Bu keyifli manzarada araba sürmek de oldukça keyifli olur. Taksi kullanacak kişilerin de taksiyle yola çıkmadan evvel ücret konusunda anlaşmaya varmaları tavsiye edilir.

Kazakistan’da Nerede Kalınır?

Kazakistan’da konaklama için en yaygın seçenek otellerdir. Ülkede hostel kültürü çok gelişmemiştir. Bu nedenle konaklama için elde kalan en genel-geçer seçenek otellerdir. Kişiler zevk ve bütçelerine göre pek çok otelden istediklerini seçerler. Orta bütçeli seçenekler genelde üç yıldızlı otellerdir. Ülkede konaklama genel olarak pahalıdır. Diğer bir alternatif de ev-oteller olabilir. Bu sayede daha uygun fiyatlara konaklama yapılabilir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Sözleşmesi ile Kullanım Koşulları inceleyebilirsiniz.