Uzakdoğu Turları

Seul ( 2 )  - Osaka  ( 2 )  -  Nagoya ( 1 ) - Tokyo ( 2 )

 

  • Türk Havayolları Tarifeli Seferleri İle
  • Seyahat Sağlık Sigortası Dahil
  • 7 Gece 10 Gün
  • 3* & 4* Otellerde Konaklama
  • VİZESİZ
ADET
2,897.00 USD

JAPONYA TURLARI

 

 

Nüfusu                                :127 milyon

Yüzölçümü                         : 377.962 km²

Para Birimi                         : Japon Yeni

Resmi Dil                            : Japonca

Telefon Kodu                    : +81

Saat Farkı                           : (GMT+9) 6 saat fark. Türkiye saati Japonya saatinden 6 saat geridir.

Konsolosluk Bilgileri      : Tokyo Büyükelçiliği görev bölgesindedir.

Kıta                                       : Asya

Vize Durumu                     : Vizesiz/ 90 gün

Japonya Hakkında

Doğu Asya’da bulunan ve bir ada ülkesi olan Japonya, Doğan Güneşin Ülkesi olarak bilinir. Japonca ismindeki karakterler güneş ve köken anlamına gelir. Ülke coğrafi yapı bakımından 6.852 adadan meydana gelen bir takımadadır. Adaların en büyükleri Honshu, Kyushu, Hokkaido ce Shikoku adalarıdır ve bu adalar ülkenin yüzde doksan yedisini meydana getirir. Japonya, dünyanın nüfus bakımından en kalabalık olan onuncu ülkesidir.

Japonya, Büyük Okyanus’ta bulunur. Ülke, Japon Denizi’nden Çin Halk Cumhuriyeti’ne, Güney ve Kuzey Kore’den Rusya’nın doğusuna, kuzey tarafta Ohotsk Denizi’nden güney tarafta Doğu Çin Denizi’ne ve Tayvan’a kadar uzanır. Ülkenin başkenti Tokyo’dur. Honshu Adası’nda bulunan Tokyo Metropolü, başkent Tokyo ve alandaki valilikler ve şehirlerle yaklaşık 30 milyonun üzerindeki nüfusuyla, dünyada yer alan en büyük metropoliten alanıdır. 

Ülke nüfusunun yüzde doksan dokuzu birincil dil olarak Japonca konuşur. Dil bölgeden bölgeye diyalekt açısından farklılıklar gösterebilir. Bunun yanı sıra ülkede en çok konuşulan yabancı dil de İngilizcedir.

Japon Adalarına ilk yerleşenler Üst Yontmataş devrinden veya en az Ortataş devrinde yaşayan topluluklardır. Bu toplulukların M. Ö 8 bin yıl öncesinden ve Kuzey Asya’dan geldikleri sanılır. 538 yılına doğru Budizm Kore’den adalara gelmiştir ve bu durum Japonya’nın tarih döneminin başı kabul edilir. Japonya uzun süreler boyunca feodal bir yönetimle idare edilmiş olan bir imparatorluktur. Asya’nın en uç konumunda olması ve bir ada devleti olması, ülke idaresini dış etkilere kapatmıştır. 10 Mart 1854 tarihinde Kanagawa Sözleşmesi ile Japonya dış dünyaya açılmaya zorlandı.

Sonraki süreçlerde Batı ülkeleri ile benzer antlaşmalar yapıldı ve bu antlaşmalar siyasal ve ekonomik krizler getirdi. Japonya, İkinci Dünya Savaşı’ndan ağır kayıplarla çıktı ancak sonrasında kendini çabuk topladı. Japonya Anayasası’na göre imparator demek, devlet ve halk birliğinin simgesi olmaktır. Egemenlik hakkı olmadan törensel bir rol oynar. Yani egemenlik Japon halkına aittir. 

Japonya’da Şehir içi Ulaşım

Ülke genelinde tüm büyükşehirlerde metro hatları vardır ve bu sayede hızlı bir ulaşım sağlanır. Bunun yanı sıra otobüs hizmeti de her şehirde mevcuttur. Ülkede çok sayıda taksi de vardır ve genelde kartvizitler üzerindeki açık adreslere ulaşım sağlarlar. Takside ön camın sol alt köşesinde kırmızı bir ışık yanıyorsa, bu taksinin boş olduğunu ve kullanıma hazır olduğunu gösterir. Ayrıca ülke genelinde araç kiralama da tercih edilen bir ulaşım seçeneğidir. Büyük ya da orta ölçekli şehirlerde pek çok araç kiralama noktası bulunabilir. Aynı zamanda büyük tren istasyonlarında ve havaalanlarında da araç kiralama hizmetleri sunulur.

Japonya’ya Ne zaman ve Nasıl Gidilir?

Japonya’nın her dönemde ılıman bir iklimi vardır. Ülkeyi gezmek için en uygun dönem yaz aylarıdır. Çünkü bu dönemde yağışlar azalır.

Japonya’ya Türkiye’den hem direkt hem de aktarmalı olan uçuşlar bulunabilir. İstanbul ve Ankara’dan yapılan direkt ya da aktarmalı uçuşlar sonrasında Dukuoka, Nagoya, Hiroşima, Okinawa, Sapporo, Osaka, Sendai ve Tokyo’ya ulaşılabilir.

Japonya’da Nerede Kalınır?           

Ülke genelinde aşina olunan az yıldızlı ya da çok yıldızlı otel seçenekleri mevcuttur. Bunun yanı sıra kapsül otel, aşk oteli, han tipi otel ya da internet kafelerde oda tutmak gibi farklı seçenekler de vardır. Kapsül oteller merkezde en ucuza kalınabilecek yerlerdendir. Bölgede geç saatlere kadar çalışan iş adamlarının sadece uyumak için kullandıkları bu konsept artık oldukça popüler hale gelmiştir. Kapsül oteller sadece uyumak için kullanılan yerlerdir.

Normal otellere göre daha uygun fiyatlı olan hoteller de tercih edilebilir. Han tarzında olan geleneksel Japonya otelleri de konaklama için bir tercihtir. Bu otellerde fiyat, alınan hizmete ve konsepte göre değişiklik gösterebilir. İnternet kafelerde oda kiralamak ya da kamp yapmak da oldukça ucuz olan konaklama seçenekleridir. Ayrıca turistler için kiralanan evler de mevcuttur. Bu ev kiralama olayını Japonya’da uzun süreli kalanlar tercih ederler.

Japonya’da Gezilecek Yerler

Japonya, teknolojideki ilerlemesi, icatları, geleneklerine bağlılıkları ile oldukça popüler bir ülkedir. Ülkede gezilip görülecek pek çok yer vardır. Bunlardan biri Fushimi İnari Tapınağıdır. (Kyoto) Japonya’da tapınaklar, dini yapılar oldukça yaygındır. Fushimi İnari Tapınağı da bunlar arasında oldukça meşhurdur. Tapınağın en tepesine çıkıp muhteşem bir Japonya manzarası da izlenebilir. Ebisuya Asakusa (Taito), oldukça farklı bir deneyimdir. Nazik sürücüler eşliğinde rahat, mutlu ve huzur dolu bir Japonya turudur. Miyajima (Hatsukaichi), doğa harikalarını görmek için mükemmel bir tercih olur. Bu adaya feribotla gidilebilir ve doğa yürüyüşleri yapılabilir. Ayrıca tapınağa da mutlaka uğranılmalıdır.

Todaiji Tapınağı (Nara), mutlaka gidilmesi gereken yerlerden biridir. Oldukça turistik bir noktadır ve bir simge haline gelmiştir. MS 728 yılında yapımına başlanan tapınak 758 senesinde hizmete girmiştir. Nara şehrinin en popüler gezi noktasıdır ve her haliyle tarih kokar. Çoğu ülkede olduğu gibi Japonya’da da müzeler oldukça mühimdir. Hiroshima Barış Anıt Müzesi (Hiroşima), savaşın tüm dehşetinin anlaşılabileceği bir müzedir. Rehberden dinlenen hikâye ile atılan atom bombasına ve sonrasında yaşananlara tanıklık edin.

Altın Köşk Tapınağı- Kinkakuji, Kyoto’nun hem tarihi hem de turistik simgesidir. Tapınak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiştir. Altın varaklı işlemeyle dolu olan kapısı ve oldukça ihtişamlı yapısıyla insanı kendisine hayran bırakır. Göl kenarında yer alması ayrı bir güzelliktir. Hem mükemmel bir mimariye hem de doğal güzelliklere tanıklık edilebilir. Japonya, geleneklerine ve geçmişine bağlıdır. Bunun en çarpıcı örneği de Atom Bombası Domu’dur. Burada kullanılan atom bombası heykelleşmiştir. Atom bombasıyla ilgili fotoğraflar, görseller ve tarihin ta kendisi buradadır. Tapınak sevdalısı bu ülkede yer alan Kiyomizu-dera Tapınağı ve cennetten bir köşe gibi olan park Shinjuku Gyoen National Garden da görülmesi gereken yerler arasındadır.

Yoyogi Parkı, Tokyo’nun en büyük şehir parklarındandır. Yaklaşık olarak 550.000 metrekarelik bir alanı kaplar ve içerisinde oldukça ünlü olan Meiji Tapınağı bulunur. Japonya seyahatinde mutlaka uğranması gereken yerlerden biridir. Ayrıca Fuji’ye trenle gidilebilir ve Fuji Dağı’nın eşsiz güzelliği ile tanışılabilir. Aslında imkân dahilinde tüm şehirler karış karış gezilmelidir. Japonya’da her nokta ayrı güzel ayrı değerlidir. Japonya’da Kyoto şehri ayrıca gezilmesi gereken bir yerdir. Burası atom bombalarından etkilenmeyen, bu sayede en tarihi yönünü koruyan bir yerdir. Şehirde iki binden fazla tapınak bulunur. Ayrıca Japonya’da tapınaklarda konaklamak da mümkündür. Sabah uyanınca ayinlere katılıp yemek yenilebilir. Ancak bunun için oldukça önceden plan yapmak gerekir.

Japonya’da Yemek kültürü

Japon mutfağında pirinç ve erişte ile yapılan pilav, çorba, sebze yemekleri ve balık eti temel lezzetlerdir. Japon mutfağında malzeme kaliteli olmalıdır. Bunun yanı sıra sunum da oldukça önem taşır. 

Ülke mutfağının esas gıdası gohan yani pilavdır. Japonya’da pilav kahvaltı dahil olmak üzere her öğünün bir parçasıdır. Bunun yanı sıra ülke bir adadır ve bu nedenle ülke mutfağında deniz mahsulleri de sıklıkla kullanılır. Ayrıca Japon mutfağında yağ ve baharat en az seviyede kullanılır. Mevsime uygun sebze- meyve kullanmak, kullanılan malzemenin gerçek tadını korumak Japon mutfağında temeldir. Ülke mutfağında yer alan en meşhur yemek ise neredeyse tüm dünyanın bildiği suşidir.

Ülkede suşi dışında da oldukça popüler yemekler vardır. Ahtapot parçalarından oluşan yumurta topları akaşi-yaki, bir pilav yemeği olan donburi, lahanalı hamur işi olan okonomiyaki, çiğ balık olan saşimi, ahtapotlu hamur işi olan takoyaki, tavuk ızgara olan yakitori meşhur Japon yemeklerinden bazılarıdır.

Japonya’da Eğlence ve Festivaller       

Japonlar eğlenmeyi seven bir millettir. Bu da özellikle gece hayatına yansımıştır. Japonlar karaoke yapmayı çok severler. Bu nedenle Japonya seyahatinde karaoke barlar ziyaret edilebilir. Eğlenmeyi sevenler için Tokyo ve Osaka en ideal yerlerdir. Japonya festival konusunda da oldukça iyi durumdadır. Farklı kentlerde ve bölgelerde pek çok sayıda festival düzenlenir.

Japonya’da düzenlenen festivaller;

  1. Şubat
  • Setsubun- Fasulye Serpme Festivali / Festival eski Japon takvimine göre bahar başlangıç arifesi kabul edilir. Fasulye serpilmesi kötü ruhları kovmak içindir. Kavrulmuş soya fasulyesi evlere, toprağa ve tapınaklara serpilir. Fasulyenin kötü ruhları kaçırdığına inanılır.
  1. Mart
  • Hinamatsuri- Kız Çocukları Festivali / Her sene 3 Mart’ta kutlanan festivalin amacı, kız çocuklarına sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilemektir. Bu festival dolayısıyla sergilenen minyatür bebekler vardır. O nedenle bu festivale bebek festivali de denir. 
  1. Mayıs
  • Kodomo no Hi- Çocuklar Günü/ Tüm çocuklar için kutlanan bir festivaldir. Festivale özel minyatür bebekler sergilenir.
  1. Temmuz
  • Tanabata- Yıldız Festivali / İnanışa göre Samanyolu’nun iki ucunda yer alan sığırtmaç yıldızı ve dokumacı yıldızı, senede bir defa o da 7 Temmuz’da bir araya gelir. Bir Çin efsanesidir ve festival gününde dilekler yazılıp bambu dallarına asılır.
  • Obon Festivali / Bir Budist etkinliğidir. Ölen ataların ruhlarının, evlere geri geldiğine inanılır. Bu nedenle de karşılama fenerleri yakılır, yiyecekler sunulur ve her yer çiçeklerle donatılır. Dualar edilir ve festival sonunda sunulan her şey nehre bırakılır. Ayrıca festivalde bon-odari isimli özel bir dans da yapılır.
  1. Kasım
  • Shichi- Go- San Festivali (7-5-3 Festivali) / Aileler festivalde 3 ve 5 yaşındaki oğullarını ya da 3 ve 7 yaşındaki kızlarını mabetlere götürürler. Bu sayıların seçilmesi, tek sayıların uğur getirdiğine inanılmasıdır.

Japonya’da Alışveriş

Ülkede alışveriş yaparken pek çok yerde kredi kartının kabul edilmediği unutulmamalıdır. Hele ki Japonya dışından alınmış olan kredi kartları asla kabul edilmez. Bu nedenle seyahat edenler yanlarında yeterli miktarda nakit bulundurmalıdırlar. Ayrıca elektronik eşya alacakları uluslararası garanti durumuna dikkat etmelidirler. Bunun yanında pek çok ürün Japonya şartlarında çalışacak şekilde yapılmıştır. Satın alırken bu konuya da dikkat etmek de fayda vardır.

Kimono, Japonya’dan getirilebilecek başlıca hediyeler arasındadır. Orijinalleri ipekten yapılmıştır ve oldukça pahalıdır. Ancak açık hava pazarlarında ikinci elleri bulunabilir. Ahşap baskı işleri ve oyuncak bebekler de alınabilecek hediyelikler arasındadır.

Binlerce yıl evvelinden başlayan seramik çanak- çömlek yapımı, Japonya’dan alınabilecek güzel ürünlerin temelini oluşturmuştur. Pek çok alışveriş merkezinde seramik ürün bulunabilir. En popüler olanları ise Seto, Şigaraki, Bizen, Kutani, Raku ve Mino’dur. Kâğıttan yapılmış objeler, inci ve el sanatı ürünleri de alınabilecek hediyelik eşyalardır. İsterseniz açık hava pazarlarını isterseniz de alışveriş merkezlerini tercih edebilirsiniz.

Japonya’da Bilmeniz Gerekenler

Japonya’da inanç sistemi oldukça kuvvetlidir. Japonya nüfusunun çoğu Budist ve Şintu dinine mensuptur. Diğer yaygın dinler arasında ise Taoizm ve Konfüçyüsçülük vardır.

Japonya ekonomi bakımından dünyada ABD’den sonra ikinci sırada yer alır. Savunma bütçesiyle dünya beşincisidir. Dünyanın en büyük dördüncü ithalat ve ihracatçısıdır. Ülke, dünyanın üçüncü büyük milli ekonomisidir. Japonya, İkinci Dünya Savaşı’nda ağır yenilgiler yaşasa da çok kısa sürede toparlanmıştır ve bu durum Japon mucizesi şeklinde anılmıştır.

Japonlar sakin, disiplinli ve çalışkan ve aynı zamanda mesafeli insanlardır. Geleneklerine çok fazla önem verirler. Ülke uzun süreler boyunca dışa kapalı yaşamıştır. Ancak sonradan açılmayla batılılaşma çalışmaları başlamış ve bu da kıyafetlere yansımıştır. Ancak ne kadar dışa açılırlarsa açılsınlar geleneklerinden asla ödün vermezler. Özel günlerde ülkeye has olan kimonoyu mutlaka giyerler. Kimono, dünyaca ünlenmiş geleneksel bir giysidir. Kimono, evlilik, özel gün, bayram ya da mezuniyet gibi zamanlarda herkes tarafından giyilir.

Evliliklerde gelin-damat siyah kimono giyerler. Kimono oldukça önemli bir kıyafettir ve nesilden nesile aktarılır. Bu nedenle Japonlar kimonolarına özenle bakarlar. Kimono giyilince normal ayakkabı giyilmez. Bunun yerine yüksek ve tahta olan nalınlar ya da deri sandaletler giyilir. Ayrıca kimono ile giyilen çorap da özeldir. Tabi isimli çoraplarda baş parmak yeri de örtülmüştür.

Japonya’daki önemli günler ve tatiller;                        

1 Ocak Yılbaşı / Yetişkinler Gün (Ocağın İkinci Pazartesisi) / 11 Şubat Kuruluş Günü/ 21 Mart Nevruz/ 29 Nisan Şoowa Devri Anma Günü / 3 Mayıs Anayasa Bayramı/ 4 Mayıs Yeşil Günü / 5 Mayıs Çocuk Günü / Deniz Bayramı (Temmuzun Üçüncü Pazartesisi) / Yaşlılara Saygı Günü (Eylülün Üçüncü Pazartesisi) / Spor Günü (Ekimin İkinci Pazartesisi) / 3 Kasım Kültür Günü / 23 Kasım Çalışmalara Teşekkür Günü / 23 Aralık İmparator Akihito’nun Doğum Günü’dür.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Sözleşmesi ile Kullanım Koşulları inceleyebilirsiniz.