ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR
 

Bursa Turları ve Fiyatları

Asya Olimposu ile İstanbul’un manzarasına dâhil olan Bursa’nın tarihi binlerce yıl öncesine dayanıyor. Kent, adını kurucusu olan I. Prusias’tan almış. Orhan Bey döneminde başkent olmadan önce, Bizans ve Roma zamanında da önemli bir şehir olduğu bilinmekte. Nitekim bugün kayak ve kamp merkezi olan Uludağ, Bizans zamanında manastırlarıyla ünlü olduğu pagan dönemlerinde ise hac merkeziydi. Kentteki tarihi dokuyu hemen hemen her semtte görmek mümkün. Ancak Bursa’yı önemli yapan tek detay tarihi yapısı değil elbette.

Bursa da Gezilecek Yerler

Ulu Cami: Yirmi kubbeye ve görkemli bir iç mimariye sahip olan Ulu Camii, erken dönem Osmanlı mimarisinin önemli örneklerinden biri. I. Bayezit tarafından yaptırılan bu cami aynı zamanda Karagöz ve Hacivat efsanesiyle de biliniyor. Çekişmelerini gölge oyunlarından bildiğimiz bu ikilinin Ulu Camii inşaatında çalışan işçiler olduğuna dair söylentiler de var. Elbette bu rivayetin doğru olup olmadığını bilmiyoruz, ancak Ulu Camii görkemli yapısıyla kesinlikle görülmesi gereken bir yer.

Mübadele Müzesi: Görükle’de yer alan Mübadele Müzesi, Görükle’ye nüfus mübadelesiyle yerleşen Batı Trakya Türklerinin torunları tarafından kurulmuş. Köylülerin evlerindeki eski eşyalar toplanarak kurulan müzede, tarım aletlerinden eski silahlara kadar birçok eşya bulunuyor. Ayrıca Görükle tarihi hakkında birçok kaynağın bulunduğu bir kütüphane de müzede yer alıyor.

Cumalıkızık: 2014 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak tescillenen Cumalıkızık’ın tarihi 1300’lü yıllara kadar dayanıyor. Tarihi evleri ve sokaklarıyla harika bir dokuya sahip olan Cumalıkızık’ta Osmanlı dönemindeki ev yaşamına tanıklık etmenize yardımcı olacak bir müze de bulunuyor. Cumalıkızık’a Bursaray ve minibüs aktarmasıyla kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Gölyazı: Tarihi adı Apollonia olan Gölyazı, tarihle doğanın iç içe geçtiği harika bir yer. Roma döneminden birçok kalıntının yer aldığı Gölyazı’da, Seyir Tepesi’ne çıkarak harika bir manzaraya şahit olabilirsiniz. Uluabat Gölü’nde karaya yakın küçük bir ada olan Gölyazı, aynı zamanda leyleklerin dinlenme noktalarından biri. Köyün elektrik direklerinde yuva yapan leyleklere rastlarsanız sakın şaşırmayın.

Bursa Göç Müzesi: 2014 yılında faaliyete geçen göç müzesi, eşsiz konseptiyle ilgi çeken bir yer. Müzeye girdiğinizde kendinizi 8500 yıl öncesinden başlayan bir yolculukta buluyorsunuz. Konsept ise bu tarihten itibaren Bursa’ya yapılan göçler üzerine kurulu. Bursa’ya gelen herkes buraya mutlaka uğramalı. Göçlerin tarihi kalıntılar ve canlandırmalarla başarılı bir biçimde anlatıldığı müzeye Müzekart ile ücretsiz olarak girebilirsiniz.

Bursa da Yapılacak Aktiviteler

Kamp ve Doğa Yürüyüşü: Bursa’da tadını çıkarabileceğiniz birçok doğal güzellik bulunuyor. Örneğin Uludağ yaz aylarında kamp ve doğa yürüyüşü için oldukça uygun. Ayrıca Gölyazı’da da kamp yapılabilecek çok sayıda yer mevcut. İznik, Sarıalan ve Uluabat civarındaki ücretli kamp alanlarından birini seçebilir ya da uygun bir yere çadırınızı kurarak doğayla iç içe harika vakit geçirebilirsiniz.

Kültürel Etkinlikler: Bursa’nın, kültür-sanat bakımından da oldukça hareketli bir şehir olduğunu söylemek mümkün. Balat Ormanı’nda bahar ve yaz aylarında birçok festival ve konser düzenleniyor. Öyle ki, ülkenin ilk ve tek “Hamak Festivali” geçen yaz burada yapıldı. Diğer yandan, Ahmet Vefik Paşa Ttiyatrosu, Merinos AKKM gibi yerlerde yıl boyunca tiyatro ve konser organizasyonlarına denk gelmeniz yüksek ihtimal. Ayrıca Görükle’de yakın zamanda düzenlenecek olan Hıdırellez şenliklerine de katılabilirsiniz.

Bursa Yeme İçme Yerleri

Damak zevkine düşkün biriyseniz, bilhassa et yemeklerini seviyorsanız Bursa’da harika zaman geçireceğinizden emin olabilirsiniz. Nitekim cantık olarak bilinen lezzetli pide Bursa dışında bir yerde bulunmuyor. İskender kebabı tatmak bile Bursa’nın mutfakta da ne denli iyi olduğunu anlamak için yeterli. Bursa’da, özellikle Kent Meydanı ve Osmangazi civarında bu yemekleri yapan birden çok tarihi lokanta var.

Eğlence ve Gece Hayatı

Bursa, gece hayatı bakımından İstanbul’u aratmıyor desek yeridir. Özellikle Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda gece kulüplerinden rock barlara kadar, her kitleye ve zevke hitap eden sayısız mekân var. Görükle de Bursa’nın gece hayatı bakımından en renkli yerlerinden biri. Trio Yaşam Merkezi’nde ve Ana Cadde üzerinde yan yana dizili kafeterya ve bar lara da uğrayabilirsiniz. Ancak bar/pub konsepti yerine rakı-balık konseptine sahip bir mekanda vakit geçirmek istiyorsanız, Mudanya’daki meyhanelerden birine gidebilirsiniz.

 

 

 

 
 
 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Sözleşmesi ile Kullanım Koşulları inceleyebilirsiniz.