ÜRÜN BULUNMAMAKTADIR
 

Burdur Turları ve Fiyatları

Göller Yöresi olarak adlandırılan bölge içerisinde kalan Burdur, Akdeniz Bölgesi’nin önemli şehirlerinden bir tanesi. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan şehrin adının ‘Polydorion’dan geldiği tahmin ediliyor. Arkeoloji ve sanat tarihi araştırmaları da bölgede yoğun bir şekilde devam ediyor. Burdur’da yerel halkın çoğu zanaatla uğraşıyor. El dokuması halılardan dericiliğe, bakırcılıktan geleneksel el sanatlarının işleyişine kadar birçok kültürel motifin içerisinde yer aldığı ürünleri bulabilmek mümkün.

Burdur da Gezilecek Yerler

14. yüzyılın başında Hamitoğlu Dündar Bey tarafından inşa edilen Ulu Camii, Burdur’un en çok ziyaret edilen mekanlarının başında geliyor. Şehrin merkezinde konumlanan cami, blok taşlardan inşa edilmiş, ahşap tavanlı ve kiremit çatılı mimarisi ile hemen göze ilişiyor. Osmanlı sivil mimarisinin en başarılı örneklerinden biri olan Taş Oda, 17. yüzyılda inşa edilmiş. Emin Bey tarafından hayata geçirilen yapının ilk katı taştan, ikinci katı ise kerpiçten yapılmış. Burdur’un tarihi ve doğal güzellikleri sonu olmayan bir rotanın başlangıcını simgeliyor. Yalnızca Ulu Camii ve Taş Oda değil, göller, antik kentler ve tarihi yapılar Burdur’un güzelliklerini yansıtıyor. Şehirde gezebileceğiniz diğer yerler ise; Susuz Kervansaray, Bakibey Konağı, Mısırlılar Evi, Burdur Gölü, Salda Gölü, İnsuyu Mağarası, Sagalassos Antik Kenti, Kremna Antik Kenti, Kibyra Antik Kenti ve Burdur Arkeoloji Müzesi.

Burdur da Yapılacak Aktiviteler

Burdur’un çeşitlilik oranı yüksek bir şehir olmasından kaynaklı olarak yapılacak aktivitelerin sayısı da bir hayli fazla. Tarihle ilgilenenlerin merakını dindirecek olan antik kent gezileri ve kazı çalışmalarının yanı sıra Arkeoloji Müzesi’nde şehrin geçmişi hakkında bilgi edinebilmesini sağlıyor. Ayrıca denize kıyısı olmaması da Burdurlular için pek de önemli bir detay değil. Çünkü şehirde bulunan Burdur ve Salda Gölü, eşsiz güzellikte kumsalları ve tertemiz sularıyla ziyaretçilerine serin bir tatil fırsatı sunuyor.

Yeme İçme

İç Anadolu, Akdeniz ve Ege’nin kesişim noktasında bulunan Burdur’da yemek kültürü oldukça zengin. Burdur’da tadabileceğiniz şehre özgü yemekler arasında ceviz ezmesi, testi kebabı, haşhaş helvası, patlıcan reçeli, arabaşı çorbası ve gazel böreği bulunuyor. Şehrin yöresel yemeklerinin sunulduğu restoranların yanı sıra Türkiye mutfağının zenginliklerini de tadabileceğiniz pek çok restoran bulunuyor. Gölbaşı Restoranı, Mudulbey, Şişçi Hasan ve Susamlık Restoran şehrin önde gelen restoranları arasında yer alıyor.

Konaklama

Bahar ve yaz aylarında oda fiyatları her bölgede olduğu gibi yükselse de her bütçeye uygun konaklama seçeneği bulmak mümkün. Özeren 1 Hotel ve Alya Hotel geceliği 150 TL’den başlayan oda fiyatları ile müşterilerine hizmet veriyor. Daha uygun bir yer arayanlar içinse Lale Pansiyon, ortalama 60 TL’den kapılarını açıyor.

Alışveriş   

Yerel halkın çoğunun bir zanaatla uğraşması, şehirde hediyelik eşya bulmayı da kolaylaştırıyor. Özellikle bakırcılığın yaygın olduğu Burdur’da bakır çaydanlıklar ve fincan setleri çokça rağbet görürken, el dokuması kumaşlar ve halılar da meraklısını cezbediyor. Şehirde hediyelik eşya dendiği zaman ise ilk gösterilen yer Bakırcılar Çarşısı.

Eğlence ve Gece Hayatı

Burdur’da gece kulübü veya bar bulmak oldukça zor. Genellikle kafe ve pubların bulunduğu şehirde bir de Gece Yıldızı Birahanesi hizmet veriyor. Dedikodu Pub ve Burdur Şehir Kulübü de sohbet edip bir şeyler yudumlayabileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor. Gece hayatı olarak kısır bir kültüre sahip olsa da Burdur’da düzenlenen festivaller eğlenmek isteyenler için yetip de artıyor. Özellikle yaz aylarında organize edilen festivaller arasında Salda Gölü Bisiklet Festivali, Yayla Kültür Şenlikleri, Kemer Akpınar Kültür Sanat ve Yörük Şenliği ve Bucak Belediyesi Kültür Sanat ve Güreş Festivali en çok ilgi çekenleri olarak öne çıkıyor.

Ulaşım

Burdur’a ulaşım sağlamak isteyenler en çok kara ve demir yolunu tercih ediyor. Şehirde havaalanı bulunmadığı için uçakla gelmek isteyenler ya Isparta’ya ya da Antalya’ya gelerek buradan otobüsle Burdur’a ulaşabiliyor. Bineceğiniz şehre göre otobüs ve tren fiyatları değişirken, birçok firma Burdur’a sefer düzenleniyor. Şehir içi ulaşımda ise minibüs, otobüs ve taksi kullanabilirsiniz.

 

 

 
 
 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Sözleşmesi ile Kullanım Koşulları inceleyebilirsiniz.