San Antonio Gezilecek Yerler

San Antonio Gezilecek Yerler

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük yedinci şehri San Antonio, Teksas’ın ikinci büyük kenti olma özelliğindedir. San Antonio Teksas eyaleti olmanın verdiği farklılığı ile bilinir, ayrıca River Walk nehri ile de Venedik şehrini anımsatan güzelliklere sahiptir. Tarihi kiliseleri, tarihi mekanları, birbirinden özel park-bahçe alanları ve eğlenceli etkinlikleri ile unutulmaz anlar yaşamanız olasıdır. Teksas’ın San Antonio şehrinde, tarihin dokusuna yolculuk yapmayı sevenlerin, kendine özel yerler bulabileceği gibi, eğlenceyi sevenler veya sanata dokunmak isteyenlerde kendi izlerini bulabilirler. Sizlere sadece küçük bir bölümünü sunabileceğimiz, San Antonio gezilecek yerler ile hoş dakikalar yaşayabilirsiniz. Tabii San Antonio’a gitmeden önce, oraya dair yemek, otel vb. şeyler ile ilgili bilgileri de araştırmanız size yardımcı olur.

San Antonio Gezilecek Tarihi Yerler

Teksas eyaletinin güzel şehir olan San Antonio, İspanya’nın etkilerini taşıyan mimariye ve kültürüne sahip bir yerdir. Tarihe uzanan mimari dokunuşları ve özel yerlerini sizler ile paylaşıyoruz.

Alamo Kalesi

San Alamo 1718 yıllarına uzanan, uzun bir geçmişe ve kanlı bir tarihe tanıklık etmiş kaledir. Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas devrimleri esnasında inşa edildiği bilinir. San Alamo olarak bilinen bu yer, İspanyol din adamları tarafından kurulmuştur. Daha sonra 1792 yılında kale restorasyonu yapılarak Alamo Kalesi adını almıştır. İspanyol tarihi ile Teksas tarihinin kesiştiği bu noktayı görebilir ve tarihin dokusunu hissedebilirsiniz. Kale aynı zamanda çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Ziyaret edebilir ya da etkinlikler ile iç mimarisinin de keşfine varabilirsiniz.

Mission San Juan Capistrano

Misyon San Juan Capistrano, 1731 tarihinden bugüne uzanır. San Antonio nehrinin doğu bölgesinde kurulu olan bu yer, Fransiskan Tarikatı İspanyol Katolikleri tarafından kurulduğu bilinmektedir. Tarihi Katolik kilisesini ziyaret edebilir ve İspanya tarihine uzanabilirsiniz.

Spanish Governor’s Palace

San Antonio şehrinin merkezinde bulunan, İspanyol Vali Sarayı tarihi bir mimaridir. Bu tarihi yer kerpiçten yapılmıştır. Teksas’ta kalan 18. yüzyıl İspanyol sömürgesinin tek mimarisi olarak bilinir. Tarihinin tozlu sayfalarını hissedebileceğiniz eski bir vali konağıdır. Zira tarihi sevenler her zaman, antika eşyaları ve yerleri merak ederler.

Mission San Francisco De La Espada Catholic Church

Misyon San Francisco De La Espada Catholic Church, İspanya tarafından 1690 yıllarında yapılan bu eser, 1731 yılında ise San Antonio merkezine taşındı. Misyon ’un kuruluş amacının, Amerikalıları Hristiyan yapmak olduğu söylenir. San Antonio da bulunan, tarihi dokunuşlarda İspanyol kültürü ile karşılaşmanız olasıdır. San Antonio şehrini gezerken, İspanya’nın tarihine de yolculuk yapmanız mümkündür. İspanyol mimarisi ve kültürü ile iç içe geçmiş yapılara ev sahipliği yapar.

San Fernando Cathedral

San Fernando Cathedral, San Antonio şehrinin ana merkezinde yer alır. Ayrıca Katedral’a, Candelaria Meryem Ana Katedrali da denilir.  Aynı zamanda Roma Katolik Kilisesi’nin Katedrali’dir. Katedralinin mimarisi birden farklı tarzı bir arada bulundurur. Gotik mimarının izlerini taşırken, Neogotik, Colonial architecture ve American Colonial mimari özelliklerinden de etkilenmiştir. Farklı tarzlara sahip Katedral, iç ve dış mimarisi ile görülmeye değerdir.

San Antonio Gezilecek Müzeler

Teksas’ın San Antonio kenti, farklı müze tarzları ve mimarisiyle görülmeye değer müzelere ev sahipliği yapar. San Antonio gezilecek müzeler listesi oldukça uzundur, fakat sizlere özel seçtiğimiz birkaç yerden bahsedeceğiz.

McNay Art Museum

San Antonio’da yer alan sanat müzelerinden biridir. McNay Art Müzesi, Teksas’ın ilk modern sanat müzesi olma özelliğine sahiptir. Eşsiz mimarisi, Japon özelliğine sahip bahçesi görülmesi gereken ender yerlerdendir. Müzede sergilenen eserler, Orta çağ, Rönesans’tan izler taşır. Gezinize tarihi kültürü yansıtırken, sanat tarihinin geçmişine uzanan bir yolculuk yapabilirsiniz. Vaktinizi bol tutup tarihin sanat eserlerini doyasıya inceleyebilirsiniz. Böylelikle, Tarihi ve günümüzün kültür esintisini karşılaştırma fırsatı da bulmanız da mümkün. Müzede; Cezanne eserlerini, Picasso eserlerini, Pelias’ın modern sanat eserlerine göz atabilir, klasik arabaları ve birbirinden özel eserleri keyifle inceleyebilirsiniz.

Briscoe Western Art Museum

San Antonio’nun merkezinde bulunan Briscoe Western Art Muzesi, Teksas’a ışık tutan eserlere yer vermektedir. Tarihe uzanan, sanat eserleri Teksas dönemini ve gerçekliğini yansıtır. Batı sanat eserlerine yer veren müzede, Latin ve Kızılderili resim ve heykelleri de yer alır. Müze büyük olmamasına rağmen, oldukça etkili sanat eserlerine sahip olduğu için ilgi çekicidir. Sanat tarihi açısından sizlere zengin ve doyurucu bir tarih sunacaktır.

San Antonio Museum of Art

San Antonio Sanat Müzesi, Antonio kentinin sanat eserlerini sergileyen müzelerinden sadece biridir. Müze, 5 bin yıllık bir tarihi kültürü barındıran eserlere sahiptir. Güney Teksas bölgesinin, tarihi kapsamlı bir şekilde sunan tek güzel sanatlar müzesi de diyebiliriz. Müze San Antonio kentinin, Nehir bölgesinde bulunan tarihi Lone Star Bira Fabrikası’nda yer alır. Kentin eşsiz manzarasını nehir yürüyüşünde izlerken, müze ziyareti ile kısa bir mola verebilirsiniz.

San Antonio Gezilecek Diğer Yerleri

San Antonio eşsiz güzellikleri ve tarihi mirası ile gezilmesi gereken hoş yerlere sahiptir. Tarihi yerleri, müzeleri, sanat alanları, eğlence yerleri vb. farklı yapı ve mimarileri mevcuttur. Eğlence ya da kısa bir mola için uğramak isteyebileceğiniz yerlerde olasıdır.

Caliente Hot Glass

San Antonio şehrinde yer alan Caliente Hot Glass, cam üfleme sanatını sizlere sunar. Herkese kendi cam sanatını yapma fırsatı sunan, aktivite yapılan bir yerdir. San Antonio kentine giden her turistin uğrak yeri olduğunu söyleyebiliriz. Cam sanatına ilginiz ya da merakınız varsa ya da, farklı deneyimler yaşamak istiyorsanız sıcak cam sanatını sizlerde deneyimleyebilirsiniz. Cam sanatçısının ilgisinden ve özeninden gidenler genellikle memnundur. Sizler içinde güzel ve hoş vakit geçirmek için güzel bir mola yeri olabilir.

Japanese Tea Garden

San Antonio da yer alan Japon çay bahçesi de görülmeye değer özel yerlerdendir. Bakımlı bahçesi, peyzajı ile ailenizle bile gidebileceğiniz keyifli bir yerdir. Yürüyüş yapabilir ve doğanın huzurunu yakalayabilirsiniz. Koi göleti de Japon çay bahçesinde yer alır. Gezi turunuzda biraz olsun nefes almak veya mola verip dinlenmek için, doğa ile iç içe olan Japon çay bahçesinin huzurlu ortamını ziyaret edebilirsiniz.

San Antonio River Walk

River Walk, San Antonio kentinin parkıdır. San Antonio nehrinin yürüyüş yolu boyunca; restoranlar, peyzaj düzenine sahip yürüyüş yolları, köprüler, barlar, dükkanlar, oteller vb. mekanlar bulunur. Dilediğiniz gibi vakit geçirebileceğiniz bir yerdir. Tabii ki renkli temaları ile keyif alacağınız her şeyi içinde barındırır. Ayrıca, tekne turlarına katılabilir ve gezinizi bu güzel kentin manzarasını farklı açılardan gözlemleyerek tamamlayabilirsiniz. San Antonio kentinin, küçük bir Venedik şehri görünümüne sahip olduğunu gözler önüne seren hoş bir parçasıdır.

Southtown

Southtown, San Antonio kentinin sanat restoranlarının yer aldığı bir bölge diyebiliriz. Antonio nehri boyunca bulunan çeşitli mekanlardan sonra, buraya da uğrayabilir ve yemek yerken sanat ile iç içe olabilirsiniz. Eski evler restore edilerek, farklı bir mimari yapıya dönüştürülmüştür. Yeni yerler keşfetmek ya da merkezin kalabalığından biraz olsun uzaklaşmak için uğrayabilirsiniz.

Etiketler: San Antonio
Şubat 07, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Sözleşmesi ile Kullanım Koşulları inceleyebilirsiniz.