Prag’dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar

Prag’dan Alınabilecek Hediyelik Eşyalar

Sokaklarında yürürken adeta zaman yolculuğu yapıyormuş izlenimi uyandıran, dört bir yanı tarihin yaşanmışlıklarını taşıyan Prag’a yapacağınız seyahat, sizde masalsı bir dünyaya girmiş hissi uyandıracak. Bu büyülü şehre bir kere giden herkes, bir daha geri döneceğine emin olarak ayrılır. Çünkü Prag sadece bir defalık ziyaretle yetinilemeyecek kadar özel ve güzel bir şehir. Hazır Prag’a gitmişken bu masalsı şehirden gelirken kendinize ve yakınlarınıza küçük bir anı getirmek istemez miydiniz?

  • Çek Kristalleri

Şehri turladıktan sonra sıra geldi Prag’da yapılacak aktivitelerden en eğlencelisine; yani alışveriş yapmaya... Genel olarak üzerinde şehrin farklı tasvirleri bulunan kupalar, magnetler, anahtarlıklar vb. gibi hediyelik eşyaları hemen hemen her dükkanda bulabilirsiniz. Ama farklı bir şeyler arıyorsanız, o zaman kendinizi muhteşem el yapımı kristallere göz atabilirsiniz. Çek kristalleri, özellikle Bohemia kristalleri el yapımı olmakla birlikte üzerlerinde gösterişli işlemelerden tutun da çok ince detaylı dokunuşlara kadar farklı çeşitlerini bulabilirsiniz. Prag geziniz sırasında dilerseniz kristallerin yapıldığı atölyeleri de görebilirsiniz. Özellikle kadınların hayran kalacağı bu kristallerden yapılmış bardaklar, kadehler, vazolar evinizde her kullandığınızda size anılarla dolu Prag gezinizi hatırlatacak. 14. yüzyıldan beri üretilen Çek kristallerinin bir diğer özelliği de normal cama göre daha ağır ve sağlam olması ve her hafif dokunuşta hoş ve uzun bir çınlama yapması. Eğer uzun bir çınlama yapmıyorsa o zaman o ürünün gerçek kristal olmadığından emin olabilirsiniz. Ayrıca alacağınız kristal farklı mağazalarda benzerlerini bulabilirsiniz çünkü turistlerin en çok aldığı hediyelik eşyalar arasında ve çok fazla sayıda üretiliyor. En iyisi birkaç mağaza dolanıp fiyat farklarını gözden geçirmeniz ve bütçenize en uygun mağazadan alışveriş yapmanız.

  • Lal Taşı

Prag turundan anı olarak, özellikle kadınlar için alabileceğiniz bir diğer hediyelik eşya ise Lal taşıdır. Prag turlarında Lal taşından hazırlanmış birçok çeşit takı ve süs eşyaları arasında seçim yapmakta zorlanacaksınız. Ama dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri bu taşın en büyüğünün bile bir pirinç tanesinin yarısı kadar büyüklükte olması. Eğer değilse gerçek olmadığından dolayı almamanızı tavsiye ediyoruz. Bir diğer adı Grant taşı olan bu doğa harikasını sadece kırmızı renkte değil, şeffaf, siyah, kırmızı hatta yeşil renklerinden de bulabilirsiniz. Ama turistler tarafından en çok tercih edilen rengi elbette kırmızı. Bazı rivayetlere göre “Hayal taşı” veya “ Merhamet taşı” olarak bilinen Lal taşını gece yastığınızın altına koyarsanız sizi karabasanlardan korur ve negatif enerjinizi pozitife çevirir. Bu yüzden Prag’dan ne alınır diye soracak olursanız, kesinlikle Lal taşından bir tane edinmenizi öneriyoruz. Fiyatları üzerinde bulunan taş miktarına göre farklılık göstermekle birlikte 700-30000 koruna arasında değişiyor.

  • Alfons Mucha eserleri

Alfons Mucha bir Çek ressamı ve kendine has bir çizgisi olmakla beraber eserleri ile sanatseverleri uzun yıllar boyunca kendine hayran bırakmıştır. Eserlerini sadece portre şeklinde değil, birçok eşyanın üzerinde baskı halinde bulabilirsiniz. Örneğin cam bir kolyeye aktarılmış küçük bir resim, harika bir kutunun üzerinde ince bir kadın silueti veya zarif bir defter kapağını kaplamış Mucha eserlerinden mutlaka bir tane almalısınız.

  • Kuklalar

Dünyaca ünlü Charles Köprüsü’ne gidebili ve burada satılan birbirinden harika hediyelik eşyalardan satın alabilirsiniz. Elbette bu kadar farklı çeşit hediyelik eşya arasında seçim yapmak kolay olmayacak ama kesinlikle el yapımı kuklalardan bir tane almalısınız. Fiyatları 15-1000 avro arasında değişen bu kuklaların sadece çocuklar için olduklarını düşünmeyin, şayet birçok koleksiyoncu için birer hazine değerinde bu el yapımı sanat eserleri. Ayrıca çocuklarınızı sevindirmek için tahtadan cadı, politikacılar, çizgi film kahramanları gibi oyuncaklardan edinebilirsiniz. Seçim yaparken mutlaka bir Çekten “siz kuklayı değil, kukla sizi seçer” sözünü duyacağınıza emin olabilirsiniz.

  • İçkiler

Çek halkı Almanlardan sonra en çok alkol tüketen ikinci millet olma özelliğini taşıyor. Bu yüzden Prag gezinizden dönerken bavulunuza birkaç hediyelik Çek içkisi koymayı da unutmayın. “Yeşil masal” olarak bilinen Çek Absinthe likörü oldukça meşhur ve %70 alkol oranı olduğu için birçok ülkede yasaklanmıştır. Yeşil renkte olan bu sert içki ilk başlarda ticari amaçla üretilse de Fransa–Cezayir savaşında ilaç olarak kullanılmış. Bir diğer hediyelik olarak alabileceğiniz içki ise Bacherovka. %38 alkol oranı ile Absinthe likörüne göre daha hafif olan bu likörü Prag turunuzdan bir anı saklamak adına yanınıza alabilirsiniz.

Etiketler: prag seyahati,prag hediyelikleri,lal taşı,kuklalar,çek kristalleri
Kasım 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Sözleşmesi ile Kullanım Koşulları inceleyebilirsiniz.