Muğla’nın Aşk Yakası: Akyaka

Muğla’nın Aşk Yakası: Akyaka

Muğla ili sınırları ilçesinde yer alan Akyaka, yılın dört mevsimi gidip kafa dinleyebileceğiniz bir yer. Gökova Körfezi’nin cazibesi yüz ölçümünden büyük bu kıyı ucu, niyetiniz oraya gitmek olmasa bile başınızı sağa çevirip yolu izlerken bile seyir tepesinden görünen masmavi denizi, muhteşem manzarasıyla sizi mola vermeye ikna ediyor. Sonra mı? Bir bakmışsınız Muğla’nın Marmaris, Datça, Dalyan gibi bilinen diğer ilçelerini gezmeye niyetlenirken o masmavi denizin büyüsüne kapılıp o sapaktan içeri girivermişsiniz. Genelde yaz aylarında sıcaklığıyla insanları kendine çekiyor olsa da bilenler kışın sakinliğinin tadını çıkarmak için de burayı tercih edebiliyor. Zamanı siz düşünedurun, o sırada, o sapaktan içeri girmeye karar verirseniz sizi neler bekliyor bir bakalım.

Yapılabilecek Aktiviteler

Arabanızla geldiyseniz önce uygun bir yere park edin zira ona ihtiyacınız olmayacak. Muğla merkezden kalkan minibüslere bindiyseniz zaten indiğiniz anda o güzel ahşap evlerin,  apartların arasından sahile doğru inerken bulacaksınız kendinizi. Sahile indiğinizde küçük tekneler görüyorsunuz. O teknelerden herhangi birine bindiğinizde berrak, buz gibi suyuyla ve tüm cazibesiyle Azmak Nehri’nde güzel bir akvaryum turu sizi bekliyor. Sazlıkların arasından geçerken yolculuğunuza eşlik eden kıyı restoranları ve küçük sevimli ördeklerin yanı sıra suyun altındaki yaşamı da suyun içindeymiş gibi net bir şekilde izleyebileceğiniz bu tur Akyaka’ya gelenlerin tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Azmak turu sırasında suyun güzelliği size davetkar gelmiş olabilir ve tur bitiminde yüzmek isteyebilirsiniz. Tur bitiminde inip sağa doğru yürüdüğünüzde sizi ipeksi kumlarıyla göz kamaştıran, konforlu şezlonglarında güneşlenebileceğiniz küçük bir plaj bekliyor. Biraz yürüyüp ondan sonra yüzmek istiyorum derseniz hemen plajın üstündeki küçük yoldan içeri girip bungalovları sağınızda bırakarak koyların muhteşem manzarasını izleyebileceğiniz tepeler keşfedebilirsiniz. Maceracı bir yapım var bu kadar sakinlik bana göre değil diyorsanız Akyaka’da rüzgara kendinizi bırakabileceğiniz Sakartepe sizi yamaç paraşütüyle kucaklıyor. Tüm bunların üzerine Akyaka’da günbatımını izlemeyi de eklersek kendinizi huzur sarhoşluğu içinde burada yaşamak var diye düşünürken bulacaksınız

Yeme İçme

Akyaka deyince akla ilk gelen balık oluyor. Azmak Nehri kenarındaki restoranlardan birine oturup nehrin ve şahane balığınızın tadını çıkarabilirsiniz. Keyfinize keyif katmaksa istediğiniz Orfoz Restoran’ı tercih ederek Azmak Nehrinin suları içine kurulan masalarda yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Konaklama

Akyaka’da görkemli dağları arkasına alıp sizi güvenle misafir edeceğinin mesajını veren ahşap ağırlıklı beyaz mimariler hakim. Butik oteller, apartlar dilerseniz bungalovlar gibi denize uzaklık yakınlık tercihinize göre konaklayabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Akyaka yaz aylarında daha çok tercih edilen bir yer olmasından kaynaklı bu mevsimde yer bulmak zor olabiliyor. Bu yüzden yerinizi önceden ayırtmak lehinize olur. Ücret konusuna gelecek olursak yine aynı sebepten yaz aylarında fiyatlar biraz daha yüksek olabiliyor.

Alışveriş

Aradığınız lüks ve büyük bir alışveriş merkezi ise yanlış yerdesiniz fakat burada geçirdiğiniz güzel anların hatırası olarak birkaç güzel şey istiyorsanız küçük hediyelik eşyaların bulunduğu standlar ve dükkanlar sizi bekliyor olacak. Küçük bir magnet dahi olsa almalısınız zira eve döndüğünüzde oraya ait küçücük bir şey bile size aynı huzuru yaşatıyor.

Nasıl Gidilir?

Arabanızla seyahat ediyorsanız Muğla’dan Marmaris’e giderken sağ tarafta Gökova-Akyaka tabelası sizi karşıladığında kendinizi içeri bırakabilir. Kıvrımlı o şirin yoldan inerek bu şirin yerle buluşabilirsiniz. Arabanız yoksa Muğla merkezden kalkan Gökova-Akyaka minibüslerini tercih edebilirsiniz.

Etiketler: akyaka,muğla gezisi,gökova körfezi,
Kasım 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Sözleşmesi ile Kullanım Koşulları inceleyebilirsiniz.