Karayipler’in İncisi: Aruba Adası

Karayipler’in İncisi: Aruba Adası

Yeryüzündeki cennetlerden biri sayılan ve Karayipler’in göz bebeği olan Aruba Adası’nda unutulmaz bir seyahat geçirmek ister misiniz? Genç çiftlerin balayı tatillerine ev sahipliği yapan ada, gün geçtikçe birbirinden farklı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Gidenlerin “Emekliliğimde buraya yerleşeceğim” nidaları ile ayrıldığı ada, farklı su sporları, lezzetleri ve samimi halkı ile seyahat rotalarının gözde yerleri arasında bulunuyor. Yüzmenin tadını doyasıya çıkaracağınız, aşkınızı yeniden alevlendirecek ve doğa ile doya doya huzura kavuşacağınız bu olağanüstü yeri gelin birlikte tanıyalım.

Gezilecek yerler

  • Oranjestad; Aruba Adası’nın başkenti olan bu şehirde ATV turlarına katılıp çok eğlenceli bir turla tüm başkenti gezebilirsiniz. Aynı zamanda tekne turları ile adayı turlayıp birbirinden şahane fotoğraflara imza atabilirsiniz. Ada altında bir tura çıkma şansına da sahip olduğunuz Oranjestad, size unutulmayacak anılar bırakacak. Turlar ile denizaltında şahane bir gezinti. Etrafınızda yüzen binlerce balık ve su kaplumbağası eşliğinde yapılan bu şahane su altı turlarına da katılabilirsiniz.
  • Aruba Bob Shorkeling; tüplü ve şnorkelle dalışlar ile nam yapan adada bu tecrübeleri mutlaka yaşamanız gerekiyor. Mükemmel manzara ve eğitmenler eşliğinde manzaranın birde deniz altında kalan kısımlarını keşfedeceksiniz.
  • Palm/Eagle Beach; şahane kumlar, muhteşem deniz görüntüsü ve sevgi dolu insanlar arasında mutlaka bu iki plajı da ziyaret etmelisiniz. Yüzmesi ayrı, güneşlenmesi ayrı keyifli olacak bir seyahat sizi bekliyor.
  • Arikok National Park; süper eğitmenler eşliğinde sahil kenarında dörtnala at sürebileceğiniz, aynı zamanda çılgınlar gibi sörf yapabileceğiniz bu parkta, unutulmaz anlar yaşayacak ve asla Aruba’dan ayrılmak istemeyeceksiniz.
  • Kukoo Kunuku; hayatınız boyunca hiç böyle bir otobüs türü yapmadığınızdan eminiz. Rengârenk süslenmiş bir otobüs ile başlıyorsunuz adayı turlamaya. Ama öyle kuru kuruya bir gezinti değil bu. Değişik şarap ve yemekleri de tadarak eğlencenin doruklarında bir tur yaşıyorsunuz.

Yapılacak aktiviteler

Olağanüstü olan bu adadan ayrılmadan önce mutlaka yapmanız gereken aktiviteleri sizler için sıraladık:

  • Eagle Plajı’nda güneşi iliklerinizde hissedene kadar güneşlenin.
  • Arikok Milli Parkı’nın görkemli manzarasını görmeden sakın ola ki adadan ayrılmayın.
  • Adanın simgesi olarak kabul edilen California Deniz Feneri’ni görmeden Aruba gezinizi sonlandırırsanız çok üzülürsünüz, bizden söylemesi!
  • Kızılderili ve İspanyolların ortak yapımı olan Alto Vista Şapel’i ziyaret edin ve şahane mimarisini bol bol fotoğraflayın.
  • Karayipler’in bu gözde adasında kesinlikle jeep turuna çıkmadan adayı gördüm demeyin. Mükemmel doğa ve deniz manzarasının tadını bir de böyle çıkarın.
  • Olağanüstü kaya oluşumları ile kendinden söz ettiren adanın, ilginç kireçli yapılarına tırmanın. Bakın bakalım bu yükseklikten ada nasıl gözüküyor.

Yeme içme

Farklı yemek kültürleri ile karşımıza çıkan Karayipler, mutlaka denenmeden ayrılmayacak lezzetleri bünyesinde barındırıyor. Conch Fritters, ismi verilen bol baharatlı sığır eti ve salyangoz eti ile yapılan yemek hem aperatif olarak kullanılıyor hem de marketlerden dahi kolayca ulaşabileceğiniz bir lezzet. Jerk Chicken isimli tavuk yemeği ise şahane biber ve soslar ile sunuma hazırlanan bir tavuk yemeği ve kesinlikle bu kadar lezzetli bir tavuk yemeği yememiş olacaksınız. Aloo pie isimli patates püresi ile yapılan pastayı da kesinlikle denemenizi öneriyoruz.

Aynı zamanda Callaloo diye adlandırdıkları yeşil renkli çorba, Hindistan cevizli karides, Ackee ve Saltfish, Keshi Yena isimli baharatlar ve soslar ile zenginleştirilen yemekleri de tatmadan adadan ayrılmayın.

Alışveriş

Egzotik yapısı ile gönüllere taht kuran adadan yanınıza minik hediyeler alarak dönmek isteyebilirsiniz. Hem anı olması hem de sevdiklerinize küçük sürprizler yapmak için adayı tanıtan hediyelik eşyalardan alabilir, egzotik takı ve kıyafetler veya aksesuarlar ile sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz. Aynı zamanda ada halkının çok sevdiği ve sıklıkla tükettiği baharatları da satın alarak kendi mutfağınıza çeşitlilik katabilirsiniz.

Ulaşım

Aktarmalı uçuşlar ile Karayip Adaları’na ulaşmak oldukça kolay. Oradan da feribotlar ile şahane bir deniz yolculuğu yaparak Aruba’ya ulaşma şansınız var. Ancak aktarmalı uçuş olduğu için net saat belirtmek de pek doğru değil, kaç aktarma yapacağınıza göre uçuş saatiniz değişebiliyor.

Etiketler: karayipler,aruba adasi,balayı tatili
Kasım 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Sözleşmesi ile Kullanım Koşulları inceleyebilirsiniz.