Endonezya'nın En İlginç Yeri: Java Adası

Endonezya'nın En İlginç Yeri: Java Adası

Son zamanların en çok ilgi gören turistik noktası olan Endonezya’yı ziyaret edenler muhteşem doğası, eşsiz tatil bölgeleri, derin ve oldukça zengin tarihi yapısı ve etkileyici tapınakları sayesinde kesinlikle buraya bir daha döneceklerini bilerek ayrılıyorlar. Farklı kültürel mirası ile kesinlikle dünyaya bakış açınızda büyük bir değişiklik yaratmak istiyorsanız rotanızı Endonezya’nın en gözde adası olan Java Adası’na çevirin. 130 milyonluk nüfusu, 121 aktif volkanı ile Endonezya’nın en büyük 5. adası. Java’nın bu kadar ilgi görmesinin bir diğer nedeni ise başkent Jakarta’nın sınırları içerisinde yer alıyor olması. Bu egzotik ve sihirli bir dünya izlenimi uyandıracak adada neler yaparak zamanınızı en güzel şekilde değerlendirebileceğinizle ilgili kafanızdaki soruları cevaplamak için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Borobudur Tapınağı’nı ziyaret edin

Java Adası tapınaklar açısından çok zengin. Mevcut olan en büyük Budist tapınağı olarak bilinen Borobudur Tapınağı 9. yüzyılda yapılarak, günümüze kadar tarihi değerini koruyabilmiş durumda. Merkezi Java’da bulunan bu harika tapınakta gün batımı veya yeni günün doğumunu izlemek size daha önce deneyimlemediğiniz bir huzur ve ruhsal rahatlık yaşatacak. Yetişkinler için 40 dolar, çocuklar içinse 25 dolar ödeyerek asla unutamayacağınız muhteşemlikte sıra dışı bir deneyim yaşama fırsatı yakalayabilirsiniz.

Anyer Plajı’nda turkuaz denizin tadını çıkarın

Java Adası plajları açısından mavi sularda yüzerek tatil yapmak isteyenler için vazgeçilmez bir yer. Anyer plajında turkuaz sular ve sımsıcak güneş ışınlarının eşliğinde doyasıya dinleneceksiniz. Ayrıca Anyer plajı ve su altı dünyası canlıları açısından da oldukça zengin ve bu yüzden farklı deniz canlılarına ilgi duyuyorsanız mutlaka bu adayı ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Parambanan Tapınağı’nda huzurlu vakit geçirin

9. yüzyılda yapılan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Parambanan dünyanın en büyük Hindu tapınağı. Sekiz büyük ve sekiz küçük tapınaktan oluşan bu harika tarihi eser 16. yüzyılda gerçekleşen deprem sonucunda büyük bir hasara uğramasına rağmen 1937 senesinde yapılan restorasyon işlemleri ile yeniden turistlerin dikkatini çekmeyi başarmış durumda. Genel olarak Endonezya depremlerin sık sık olduğu bir bölge ve bu yüzden tarihi tapınaklar çok zarar görüyor.  

Bandung’da alışveriş yapın

Java Adası’na geldiğinizde elbette buradan eli boş dönmek istemeyeceksiniz. Bu yüzden soluğu hemen Bandung’da alın. Özellikle kot ve diğer tekstil ürünlerine ilginiz varsa, kaliteli parçalar bulabileceğiniz en doğru adres olacak. Birçok ünlü markanın mağazalarının da bulunduğu Bandung’da alışveriş keyfinin tadını çıkaracaksınız. Ayrıca her gördüğünüzde harika Java aAdası seyahatinizi hatırlatacak küçük hediyeliklerden de almayı unutmayın. Bandung Jakarta’ya yakın olmasından dolayı ulaşımı da sizin için çok kolay olacak.

Farklı yöresel lezzetlerle damak tadınızı geliştirin

Zengin Endonezya mutfağını Java adasında tadarak, farklı tatların bir arada kullanarak nasıl leziz yemekler ortaya çıkardıklarına şahit olacaksınız. Karedok adı verilen ve özellikle batı Java’da ünlü olan salatalık, lahana, fesleğen,  patlıcandan hazırlanarak özel bir sosla sunulan bu enfes tadı kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz. Baharatlı bir omlet çeşidi olan Kerak Telor ise ister kahvaltıda isterseniz de atıştırmalık olarak damaklarınızı şenlendirebilir.

Meşhur Endonezya içeceklerini deneyin

Batı Java’da girdiğiniz herhangi bir kafede veya restoranda Bajigur sipariş verdiğinizde Hindistan cevizi ve esmer şekerin harika uyumunu deneyimleyeceksiniz. Genel olarak Endonezya mutfağındaki içeceklerin şekerli olması dikkatinizi çekebilir.  “Bir Pletok” ise zencefil, limon, tarçın, şeker ve kakuleden yapılan ve özellikle soğuk algınlığında çok iyi gelen faydalı bir içecek.  Soğuk havalarda yolunuz Java Adası’na düşerse, zencefil, esmer şeker ve farklı baharatların karışımından yapılan Bandrek içkisini içmeyi unutmayın.

Java Adası’na nasıl gidilir?

Uçakla Jakarta’da bulunan Soekarno-Hatta Uluslararası Havaalanı’na aktarmalı veya direkt uçuşlarla ulaşabilirsiniz. Sınırda 30 gün sürelik vize alarak uzun bir tatil yapma fırsatınız var. Havalimanından Jakarta şehir merkezine yaklaşık 1 saatte ulaşmanız mümkün. Merkeze isterseniz uygun fiyatlara hizmet veren taksilerle veya özel havaalanı otobüsleri ile gidebilirsiniz. Genel olarak şehir içinde taksi hizmeti kullanmak fiyatlar açısından oldukça hesaplı.

Etiketler: endonezya, java adası, uzak doğu tatili
Ekim 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Sözleşmesi ile Kullanım Koşulları inceleyebilirsiniz.