Dünyanın En Güzel Adaları

Dünyanın En Güzel Adaları

Dünyanın eşsiz güzelliklerini saymakla bitiremeyiz. Tatil severler ve sırt çantalı gezginler için dünyanın birbirinden güzel adalarında keyifli zaman geçirmek paha biçilemez şüphesiz. Dünyadaki en güzel adalarından birinde yapacağınız kusursuz bir tatil, bir ömür boyu unutamayacağınız anılar biriktirmenizi sağlıyor. Dünyanın en güzel adalarını göreceğimiz turumuza hazırsanız başlayalım…

  • Santorini, Yunanistan

Yunanistan'ın açık ara en güzel adası olan büyüleyici Santorini, dünyada gün batımı manzaralarını seyredebileceğiniz belki de en güzel yer. Kırmızı ve beyaz kumları, berrak suları olan Santorini plajları olağanüstü bir güzelliğe sahip. Bu ada ayrıca dalış, jet ski, parasailing, su kayağı ve muz botu gibi su sporları yapabileceğiniz birbirinden güzel aktivite imkanları da sunuyor. Santorini, hem insan hem de doğa tarafından yaratılmış güzelliklerle dolu harikulade bir ada. Santorini kayalıklarında bulunan beyaz badanalı evleri fotoğraflamadan Santorini’den ayrılmamalısınız.

  • Saint Lucia

Saint Lucia, Karayipler'de sadece altın kumsallarıyla değil, ilginç coğrafyasıyla da ünlü bir ada. Denizden 700 metre yükselen iki volkanik dağın bulunduğu Saint Lucia Adası yılın her dönemi hafızalara kazınan çarpıcı manzaralar sunuyor. Şifalı sular, termal kaynaklar, doğal kaplıcalar ve keşfedebileceğiniz küçük balıkçı köylerinde kendinizi doğanın dinlendirici kollarına bırakabilirsiniz.

  • Seyşeller

Afrika'nın doğusunda, Hint Okyanusu’nda mükemmel bir konuma sahip olan Seyşeller, tek kelimeyle tam bir tropik harikalar diyarı. Bu ada, birbirinden güzel plajları, parlak masmavi suları ve el değmemiş doğası ile hayranlık uyandıran bir güzelliğe sahip. Devasa kayalar ve UNESCO tarafından korunan ormanlara ve beyaz kumsallara ev sahipliği yapan Seyşeller, ziyaretçileri adeta masalsı bir yolculuğa çıkarmaya davet ediyor.

  • Maui, Hawaii

Hawai Adaları'nın bir parçası olan Maui'nin upuzun kumsallarında dinlenerek vakit geçirebilir, golf sahalarına gidebilir ve birinci sınıf tatil beldelerinden birinde konaklayabilirsiniz. Maui, çok renkli plajlar içeren ilginç bir topoğrafyaya sahip bir ada. Maui, aynı zamanda yıl boyunca dünyanın dört bir yanından gelen sörfçüleri de ağırlıyor. Bunun yanı sıra Maui Adası için tüplü dalış ve şnorkelle dalış yapabileceğiniz en doğru adres diyebiliriz.

  • Bali, Endonezya

Bali, Endonezya'nın en hareketli, renkli, turistik şehri olmakla birlikte aynı zamanda tam bir balayı cenneti. Bali, özellikle son dönemlerde kültür, tarih, maneviyat ve elbette doğal manzaralarıyla dünya çapında ünlenen bir ada haline geldi. Bali halkı, büyüleyici, zengin kültürü olan, sanata düşkün müzik ve dans kültürüne sahip çıkan modern bir toplum. Görkemli Hindu tapınaklarıyla yediden yetmişe herkesin ilgi odağında olan muhteşem Bali’da harika bir tatil yapabilirsiniz.

  • Palawan, Filipinler

Palawan, Filipinler’de kalabalık adaları sevmeyen, farklı ve keşfedilmemiş yerlerde konaklamak isteyenlerin ilk adresi. Seyrek nüfuslu olduğu ve tam anlamıyla keşfedilmediği için yılın her dönemi sakin olan Palawan Adası’nın parlak beyaz kumsalları, mercan kayalıkları ve yemyeşil orman alanlarının güzellikleri karşısında diliniz tutulacak. Yeşilin ve mavinin her tonunu görebilirsiniz bu muhteşem adada.

  • Moorea, Fransız Polinezyası

Moorea Fransız Polinezyası'nın en güzel adalarından biri ve Tahiti'ye sadece 20 km uzaklıkta bulunuyor. Moorea Adası aynı zamanda çiftler ve aileler için de harika bir yer. Parlak mavi lagünler ile çevrili Moorea Adası heybetli dağları ve ipeksi plajları ile ünlü. Moorea Adası’nın özellikle dağlık ve tepelik kısımları trekking ve doğa yürüyüşleri yapmak için en ideal alanlar. Moorea Adası’nda şnorkelle dalış ya da jet ski yapabilir ve balinaları izlemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Bora Bora

Bora Bora Fransız Polinezyası'nın en ünlü ve en güzel adası ve dünya çapında ünlü bir balayı destinasyonu. Bora Bora'yı gördüğünüzde, dikkatinizi çekecek ilk şey, adayı çevreleyen çarpıcı, turkuaz renkli lagünler. Bora Bora'nın beyaz kumlu plajları inanılmaz derecede güzeller. Bu plajların suları capcanlı ve turkuaz tonlarında, zümrüt ve mavi renklere sahip. Bora Bora'daki plajların çoğu özel mülkiyetlere ait. Bora Bora'nın en ünlü plajı olan Matira Plajı'nda deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Su bisikletine binebilir, tekne turu, parasailing, jet ski yapabilir, lagün turlarına katılabilir, şnorkelle veya tüplü dalış yapabilirsiniz.

  • Fiji

İpeksi plajlar, yarı saydam turkuaz suları ve dolgun mercan resifleri burada bolca bulunuyor. Fiji halkının misafirperverliğine tek kelimeyle hayran olacaksınız. Adada dalış, şnorkel, sörf ve balık tutma gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

Etiketler: En Güzel Adalar, Adalara Seyahat, Tatil adaları
Ekim 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Gizlilik Sözleşmesi ile Kullanım Koşulları inceleyebilirsiniz.